Web Application Outgoing email settings overriding event receivers

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1989052%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWeb%20Application%20Outgoing%20email%20settings%20overriding%20event%20receivers%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1989052%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20a%20web%20application%20that%20has%20the%20default%20outgoing%20email%20settings%20to%20some%20default%20values%2C%20and%20in%20this%20web%20application%20i%20have%20a%20custom%20site%20collection%20that%20uses%20an%20event%20receiver%20to%20send%20emails%20to%20another%20system%20on%20behalf%20of%20the%20users.%20Recently%20the%20site%20started%20using%20the%20values%20set%20on%20the%20web%20application%20instead%20of%20the%20ones%20in%20the%20event%20receiver%20provided%20to%20the%20SendEmail%20method.%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anyone%20have%20any%20idea%20why%20and%20what%20can%20i%20do%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1989052%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EDeveloper%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1996911%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Web%20Application%20Outgoing%20email%20settings%20overriding%20event%20receivers%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1996911%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EIt%20turned%20out%20that%20the%20SPUser%20emails%20property%20was%20empty.%3C%2FP%3E%3CP%3EIm%20still%20identifing%20the%20root%20cause%2C%20but%20it%20seems%20that%20there%20was%20a%20change%20in%20the%20AD%20mappings%20and%20user%20profile%20may%20have%20syncqued%20the%20empty%20values.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi,

 

I have a web application that has the default outgoing email settings to some default values, and in this web application i have a custom site collection that uses an event receiver to send emails to another system on behalf of the users. Recently the site started using the values set on the web application instead of the ones in the event receiver provided to the SendEmail method.

Does anyone have any idea why and what can i do?

 

Thank you.

1 Reply

Hi,

It turned out that the SPUser emails property was empty.

Im still identifing the root cause, but it seems that there was a change in the AD mappings and user profile may have syncqued the empty values.