Very odd & intermittent error opening a particular library

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1201609%22%20slang%3D%22en-US%22%3EVery%20odd%20%26amp%3B%20intermittent%20error%20opening%20a%20particular%20library%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1201609%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EA%20user%20has%20reported%20that%20sometimes%20(very%20randomly%2Fintermittently)%20when%20they%20open%20a%20particular%20document%20library%20on%20their%20site%2C%20they%20are%20greeted%20with%20this%20message%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Sharepoint%20error%20message.png%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F174186i42C2C2DAAEEAB771%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20title%3D%22Sharepoint%20error%20message.png%22%20alt%3D%22Sharepoint%20error%20message.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20done%20a%20bit%20of%20research%20and%20as%20near%20as%20I%20can%20tell%20%22ko.computed%22%20refers%20to%20some%20component%20of%20knockout.js.%20However%2C%20I%20have%20absolutely%20no%20clue%20what%20would%20cause%20this%20error%20to%20appear%20when%20opening%20up%20a%20normal%2C%20garden%20variety%20Document%20Library.%20Furthermore%2C%20it%20seems%20to%20be%20happening%20to%20just%20one%20person.%20There%20are%20about%2020%20users%20with%20access%20to%20the%20site%2Flibrary%2C%20and%20the%20only%20one%20having%20this%20issue%20is%20the%20person%20who%20created%20the%20site.%20I%20suppose%20it%20could%20be%20a%20browser%20or%20cache%20issue%2C%20but%20it's%20so%20random%20that%20it's%20hard%20to%20know%20if%20using%20another%20browser%20%22fixes%22%20it%20or%20not.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1201609%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EDocument%20Library%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1206789%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Very%20odd%20%26amp%3B%20intermittent%20error%20opening%20a%20particular%20library%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1206789%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F86417%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40null%20null%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20never%20seen%20this%20before.%20No%20lookups%20on%20the%20library%20to%20other%20lists%20etc%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EReport%20it%20as%20a%20ticket%20in%20the%20Office%20365%20Admin%20centre%20as%20this%20looks%20like%20a%20code%20issue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1206817%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Very%20odd%20%26amp%3B%20intermittent%20error%20opening%20a%20particular%20library%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1206817%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F214649%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Andrew%20Hodges%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%2C%20nope%2C%20no%20other%20columns%20in%20the%20library%20(aside%20from%20the%20library%20standard%20ones).%20The%20problem%20with%20reporting%20it%20is%20that%20it's%20terribly%20intermittent%20and%20we%20haven't%20found%20a%20way%20to%20reliably%20replicate%20it.%20In%20fact%2C%20it's%20ONLY%20happening%20(at%20this%20point)%20to%20ONE%20user%20in%20the%20group%2Fsite.%20As%20someone%20who's%20been%20on%20the%20receiving%20end%20of%20those%20support%20calls%2C%20I%20know%20that%20if%20they%20can't%20replicate%20it%2C%20they%20can't%20diagnose%20it%20and%20if%20they%20can't%20diagnose%20it%2C%20they%20can't%20fix%20it.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1650044%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Very%20odd%20%26amp%3B%20intermittent%20error%20opening%20a%20particular%20library%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1650044%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F86417%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40ChadKealey%3C%2FA%3E%26nbsp%3BWe%20have%20a%20client%20with%20the%20same%20issue.%20But%20it%20is%20happening%20to%20most%20everyone.%20They%20use%20Macs%2C%20not%20sure%20what%20your%20users%20are%20using.%20They%20use%20Chrome%20and%20I%20have%20had%20them%20try%20Safari%2C%20clear%20the%20history%20and%20cache%20on%20Chrome.%20I%20even%20re-created%20the%20views%20to%20try%20and%20get%20this%20resolved.%20Nothing%20has%20seemed%20to%20help.%20I%20can't%20replicate%20it%20on%20my%20windows%2010%20PC.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Frequent Contributor

A user has reported that sometimes (very randomly/intermittently) when they open a particular document library on their site, they are greeted with this message:

Sharepoint error message.png

I've done a bit of research and as near as I can tell "ko.computed" refers to some component of knockout.js. However, I have absolutely no clue what would cause this error to appear when opening up a normal, garden variety Document Library. Furthermore, it seems to be happening to just one person. There are about 20 users with access to the site/library, and the only one having this issue is the person who created the site. I suppose it could be a browser or cache issue, but it's so random that it's hard to know if using another browser "fixes" it or not.

3 Replies
Highlighted

@ChadKealey 

 

I have never seen this before. No lookups on the library to other lists etc? 

 

Report it as a ticket in the Office 365 Admin centre as this looks like a code issue.

@Andrew Hodges , nope, no other columns in the library (aside from the library standard ones). The problem with reporting it is that it's terribly intermittent and we haven't found a way to reliably replicate it. In fact, it's ONLY happening (at this point) to ONE user in the group/site. As someone who's been on the receiving end of those support calls, I know that if they can't replicate it, they can't diagnose it and if they can't diagnose it, they can't fix it.

Highlighted

@ChadKealey We have a client with the same issue. But it is happening to most everyone. They use Macs, not sure what your users are using. They use Chrome and I have had them try Safari, clear the history and cache on Chrome. I even re-created the views to try and get this resolved. Nothing has seemed to help. I can't replicate it on my windows 10 PC.