SharePoint Workflow Status Stuck in 'Starting'

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1953823%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESharePoint%20Workflow%20Status%20Stuck%20in%20'Starting'%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1953823%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI%20use%20SharePoint%202016%20and%20use%20SharePoint%20Designer%202013%20for%20the%20workflow.%20I%20have%20a%20site%20that%20I%20use%20in%20the%20office.%20I%20have%202%20custom%20lists%20with%20separate%20workflows.%20I%20have%20created%20conditions%20that%20triggers%20an%20auto%20email%20but%20it%20has%20been%203%20days%20that%20whenever%20we%20upload%20a%20new%20item%2C%20the%20status%20is%20stuck%20in%20'starting'%20and%20never%20changes.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1953823%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3E2016%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1954732%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20SharePoint%20Workflow%20Status%20Stuck%20in%20'Starting'%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1954732%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHello%20Dann1ca3%2C%3CBR%20%2F%3EFirst%20of%20all%2C%20what%20kind%20of%20workflow%20is%20it%3F%20the%20old%20model(2010)%20or%20the%20new%20which%20resides%20in%20a%20seperate%20application%20pool%3F%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fsocial.technet.microsoft.com%2FForums%2Fen-US%2Fae915da1-a59f-459a-8426-8efc3b77e901%2Fdoes-sharepoint-2016-support-workflow-2010-created-using-sharepoint-designer%3Fforum%3Dsharepointadmin%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fsocial.technet.microsoft.com%2FForums%2Fen-US%2Fae915da1-a59f-459a-8426-8efc3b77e901%2Fdoes-sharepoint-2016-support-workflow-2010-created-using-sharepoint-designer%3Fforum%3Dsharepointadmin%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EHave%20you%20setup%20the%20Workflow%20Manager%2C%20in%20case%20of%20the%20new%20workflow%20applications%3F%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fsocial.technet.microsoft.com%2Fwiki%2Fcontents%2Farticles%2F34407.sharepoint-2016-step-by-step-installation-of-workflow-manager.aspx%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fsocial.technet.microsoft.com%2Fwiki%2Fcontents%2Farticles%2F34407.sharepoint-2016-step-by-step-installation-of-workflow-manager.aspx%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EHave%20you%20checked%20the%20logs%20with%20ULS%20Log%20viewer%3F%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.microsoft.com%2Fen-us%2Fdownload%2Fdetails.aspx%3Fid%3D44020%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.microsoft.com%2Fen-us%2Fdownload%2Fdetails.aspx%3Fid%3D44020%3C%2FA%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Visitor
I use SharePoint 2016 and use SharePoint Designer 2013 for the workflow. I have a site that I use in the office. I have 2 custom lists with separate workflows. I have created conditions that triggers an auto email but it has been 3 days that whenever we upload a new item, the status is stuck in 'starting' and never changes.
1 Reply
Hello Dann1ca3,
First of all, what kind of workflow is it? the old model(2010) or the new which resides in a seperate application pool?
https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/ae915da1-a59f-459a-8426-8efc3b77e901/does-sharepoi...

Have you setup the Workflow Manager, in case of the new workflow applications?
https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/34407.sharepoint-2016-step-by-step-insta...

Have you checked the logs with ULS Log viewer?
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=44020