SharePoint Online - Page Property web part not displaying properties

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1881985%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESharePoint%20Online%20-%20Page%20Property%20web%20part%20not%20displaying%20properties%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1881985%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%2C%20I've%20run%20into%20an%20issue%20using%20the%20page%20property%20web%20part%20and%20wondered%20if%20anyone%20else%20is%20seeing%20the%20same%20thing.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20created%20a%20modern%20page%2C%20that's%20using%20the%20page%20property%20web%20part%20that%20should%20allow%20me%20to%20filter%20news%20items%20by%20property.%26nbsp%3B%20I%20have%20a%20news%20post%20that%20I've%20tagged%20with%20a%20property%2C%20so%20in%20theory%2C%20the%20primary%20page%20should%20then%20show%20the%20page%20property%20based%20on%20my%20query.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20page%20I've%20created%20has%20a%20tag%20for%20Division%20-%20Commercial.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Ops%20Portal%20Rebuild%20Properties1.png%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F233221iD52914B78ACB7332%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22Ops%20Portal%20Rebuild%20Properties1.png%22%20alt%3D%22Ops%20Portal%20Rebuild%20Properties1.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EAnd%20I%20have%20a%20page%20that's%20trying%20to%20surface%20the%20filter%20for%20Division%3CBR%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Org%20Info%20Page%20Setup1.png%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F233222i6AD632D36653E331%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22Org%20Info%20Page%20Setup1.png%22%20alt%3D%22Org%20Info%20Page%20Setup1.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20the%20page%20is%20published%2C%20it's%20not%20showing%20division%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Published%20Org%20Info%20Page1.png%22%20style%3D%22width%3A%20981px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F233223iCED0F17B874AA3F4%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22Published%20Org%20Info%20Page1.png%22%20alt%3D%22Published%20Org%20Info%20Page1.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EYou%20maybe%20thinking%20this%20is%20due%20to%20just%20having%20one%20post%2C%20so%20I%20decided%20to%20create%20another%20post%20with%20a%20different%20property%2C%20but%20it%20still%20doesn't%20show.%26nbsp%3B%20I%20also%20change%20the%20second%20post%20so%20it%20also%20has%20commercial%20as%20the%20property%20thinking%20maybe%20there%20needs%20to%20be%20more%20than%20one%20for%20it%20to%20allow%20for%20the%20filter%2C%20but%20still%20no%20go.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EPlease%20help%20if%20you%20can.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1881985%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1889389%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20SharePoint%20Online%20-%20Page%20Property%20web%20part%20not%20displaying%20properties%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1889389%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F84556%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Brandon%20Little%3C%2FA%3E%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EPage%20Properties%20web%20part%20is%20only%20showing%20properties%20from%20the%20page%20web%20part%20is%20added.%20You%20cannot%20use%20it%20as%20a%20filter.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fsupport.microsoft.com%2Fen-us%2Foffice%2Fuse-the-page-properties-web-part-1a99cb9c-a5f1-441b-8e5d-643b0f0ff736%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3EUse%20the%20Page%20properties%20web%20part%20-%20Office%20Support%20(microsoft.com)%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAre%20you%20looking%20for%20a%20filtered%20list%20of%20news%20items%20or%20list%20of%20news%20that%20users%20can%20filter%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Hello, I've run into an issue using the page property web part and wondered if anyone else is seeing the same thing.

 

I've created a modern page, that's using the page property web part that should allow me to filter news items by property.  I have a news post that I've tagged with a property, so in theory, the primary page should then show the page property based on my query.

 

The page I've created has a tag for Division - Commercial.

Ops Portal Rebuild Properties1.png

And I have a page that's trying to surface the filter for Division
Org Info Page Setup1.png

When the page is published, it's not showing division

Published Org Info Page1.png

 

You maybe thinking this is due to just having one post, so I decided to create another post with a different property, but it still doesn't show.  I also change the second post so it also has commercial as the property thinking maybe there needs to be more than one for it to allow for the filter, but still no go.

 

Please help if you can.

1 Reply

Hi @Brandon Little,

 

Page Properties web part is only showing properties from the page web part is added. You cannot use it as a filter.

Use the Page properties web part - Office Support (microsoft.com)

 

Are you looking for a filtered list of news items or list of news that users can filter?