People Webpart doesn't show the pictures

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-3544556%22%20slang%3D%22en-US%22%3EPeople%20Webpart%20doesn't%20show%20the%20pictures%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-3544556%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20guys%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20want%20to%20ask%20you%20something%2C%20I%20have%20a%20SharePoint%20site%20integrated%20with%20my%20365%20platform.%20In%20the%20site%20I%20use%20the%20Webpart%20People%20to%20add%20new%20hires%2C%20I%20mean%2C%20it's%20like%20a%26nbsp%3B%20Welcome%20aboard..%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIn%20the%20user%20profile%20in%20365%20platform%2C%20I%20add%20the%20user's%20picture%20but%20in%20the%20WebPart%20the%20picture%20is%20not%20shown.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThere%20seems%20to%20be%20a%20synchronization%20problem.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20you%20have%20any%20idea%20how%20to%20solve%20it%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20in%20advance%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-3544556%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3E365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-3545116%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20People%20Webpart%20doesn't%20show%20the%20pictures%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-3545116%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F1244439%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40ADumith%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20just%20looked%20into%20this%20yesterday%20for%20the%20same%20reason.%26nbsp%3B%20Here's%20a%20link%20to%20info%20on%20the%20User%20Profile%20sync%20process.%3CBR%20%2F%3E%3CA%20title%3D%22User%20Profile%20Sync%20doc%22%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fsharepoint%2Fuser-profile-sync%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fsharepoint%2Fuser-profile-sync%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhat%20gets%20synced%20right%20away%20is%20limited%20for%20SharePoint%20(unlike%20other%20things%20like%20Teams).%26nbsp%3B%20The%20Picture%20field%20does%20not%20get%20synced%20right%20away.%26nbsp%3B%20It%20happens%20on%20a%20later%2C%20irregular%20sync%20that%20happens.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20did%20find%20a%20couple%20of%20links%20to%20PowerShell%20scripts%20to%20force%20a%20User%20Profile%20update%20for%20that%20field.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.c-sharpcorner.com%2Fblogs%2Foffice-365-powershell-script-synchronize-the-user-profile-properties-from-ad-to-sharepoint-online-user-properties%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.c-sharpcorner.com%2Fblogs%2Foffice-365-powershell-script-synchronize-the-user-profile-properties-from-ad-to-sharepoint-online-user-properties%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.sharepointdiary.com%2F2019%2F03%2Fsharepoint-online-import-user-profile-property-from-azure-ad-using-powershell.html%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.sharepointdiary.com%2F2019%2F03%2Fsharepoint-online-import-user-profile-property-from-azure-ad-using-powershell.html%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.sharepointdiary.com%2F2019%2F03%2Fsharepoint-online-import-user-profile-property-from-azure-ad-using-powershell.html%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.sharepointdiary.com%2F2019%2F03%2Fsharepoint-online-import-user-profile-property-from-azure-ad-using-powershell.html%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIt%20would%20be%20nice%20if%20they%20would%20fix%20this...%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Contributor

Hello guys,

 

I want to ask you something, I have a SharePoint site integrated with my 365 platform. In the site I use the Webpart People to add new hires, I mean, it's like a  Welcome aboard..

 

In the user profile in 365 platform, I add the user's picture but in the WebPart the picture is not shown.

 

There seems to be a synchronization problem.

 

Do you have any idea how to solve it?

 

Thanks in advance, 

1 Reply

@ADumith 

I just looked into this yesterday for the same reason.  Here's a link to info on the User Profile sync process.
https://docs.microsoft.com/en-us/sharepoint/user-profile-sync 

 

What gets synced right away is limited for SharePoint (unlike other things like Teams).  The Picture field does not get synced right away.  It happens on a later, irregular sync that happens.

I did find a couple of links to PowerShell scripts to force a User Profile update for that field.

https://www.c-sharpcorner.com/blogs/office-365-powershell-script-synchronize-the-user-profile-proper... 

https://www.sharepointdiary.com/2019/03/sharepoint-online-import-user-profile-property-from-azure-ad... 

https://www.sharepointdiary.com/2019/03/sharepoint-online-import-user-profile-property-from-azure-ad... 

It would be nice if they would fix this...