Page Template Thumbnail

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-863556%22%20slang%3D%22en-US%22%3EPage%20Template%20Thumbnail%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-863556%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20creating%20page%20templates%20for%20our%20organisation%20and%20when%20I%20change%20the%20thumbnail%20of%20the%20page%20template%20this%20is%20not%20reflected%20when%20I%20create%20a%20page%20from%20the%20template.%20The%20newly%20created%20page%20(built%20from%20the%20template)%2C%20does%20not%20have%20the%20thumbnail%20that%20I%20set%20in%20the%20Template%20and%20instead%20auto%20selects%20one.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EInterestingly%2C%20other%20custom%20columns%20that%20I%20populated%20in%20the%20template%20are%20carried%20through%20when%20creating%20a%20new%20page.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhy%20is%20this%20happening%3F%20The%20template%20thumbnail%20should%20surely%20set%20the%20thumbnail%20when%20creating%20a%20page%20from%20said%20template%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-863556%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-900820%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Page%20Template%20Thumbnail%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-900820%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20also%20having%20this%20issue.%20Is%20this%20a%20bug%20with%20the%20templates%20or%20is%20this%20just%20how%20it%20works%3F%20If%20the%20latter%2C%20allowing%20users%20to%20add%20a%20thumbnail%20image%20when%20creating%20a%20template%20seems%20redundant.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-901873%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Page%20Template%20Thumbnail%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-901873%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI%20think%20it%20must%20be%20a%20bug!%3F%20And%20a%20very%20frustrating%20one%20at%20that...%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-901878%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Page%20Template%20Thumbnail%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-901878%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDoes%20it%20auto-select%20from%20an%20image%20the%20the%20author%20is%20adding%20to%20the%20page%2C%20or%20does%20it%20auto-select%20from%20another%20image%20already%20on%20the%20page%20(from%20the%20template)%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-901883%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Page%20Template%20Thumbnail%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-901883%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F506%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Rob%20Ellis%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20It%20just%20auto-selects%20from%20the%20header%20image%20(that%20I%20set%20in%20the%20template)%20despite%20the%20fact%20I%20have%20also%20set%20a%20custom%20thumbnail%20in%20the%20page%20details%20of%20the%20template.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERegards.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-901889%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Page%20Template%20Thumbnail%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-901889%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIn%20that%20case%2C%20it%20seems%20like%20the%20custom%20thumbnail%20value%20is%20ignored%20-%20which%20sounds%20like%20a%20bug%2C%20so%20best%20to%20raise%20a%20support%20ticket.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-901898%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Page%20Template%20Thumbnail%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-901898%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F506%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Rob%20Ellis%3C%2FA%3E%26nbsp%3BThanks%2C%20that%20is%20what%20I%20thought.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBest%20way%20to%20go%20about%20raising%20a%20support%20ticket%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi,

 

I am creating page templates for our organisation and when I change the thumbnail of the page template this is not reflected when I create a page from the template. The newly created page (built from the template), does not have the thumbnail that I set in the Template and instead auto selects one.

 

Interestingly, other custom columns that I populated in the template are carried through when creating a new page.

 

Why is this happening? The template thumbnail should surely set the thumbnail when creating a page from said template?

 

Thanks.

6 Replies

I'm also having this issue. Is this a bug with the templates or is this just how it works? If the latter, allowing users to add a thumbnail image when creating a template seems redundant.

I think it must be a bug!? And a very frustrating one at that...
Does it auto-select from an image the the author is adding to the page, or does it auto-select from another image already on the page (from the template)?

@Rob Ellis  It just auto-selects from the header image (that I set in the template) despite the fact I have also set a custom thumbnail in the page details of the template.

 

Regards.

In that case, it seems like the custom thumbnail value is ignored - which sounds like a bug, so best to raise a support ticket.

@Rob Ellis Thanks, that is what I thought.

 

Best way to go about raising a support ticket?

 

Thanks!