Page anchor links don't work on iPad/iPhone SharePoint apps

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2760116%22%20slang%3D%22en-US%22%3EPage%20anchor%20links%20don't%20work%20on%20iPad%2FiPhone%20SharePoint%20apps%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2760116%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20there%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe're%20building%20an%20intranet%20using%20SharePoint%20Modern%20and%20have%20multiple%20pages%20with%20heading%20page%20anchors%20that%20are%20linked%20to%20via%20Quick%20Links%20at%20the%20top%20of%20the%20page.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThese%20work%20as%20expected%20when%20using%20various%20browsers%2C%20however%20they%20don't%20work%20in%20the%20SharePoint%20app%20on%20iPad%2FiPhone.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIn%20the%20SharePoint%20app%2C%20clicking%20on%20the%20Quick%20Links%20makes%20it%20look%20like%20it's%20opening%20a%20new%20page%20within%20the%20app%20but%20it%20just%20opens%20at%20the%20top%20of%20the%20page%20and%20doesn't%20navigate%20to%20the%20anchor.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EStrangely%2C%20I%20tried%20inserting%20one%20of%20the%20page%20anchor%20urls%20as%20a%20text%20hyperlink%20-%20it%20still%20didn't%20work.%20But%20if%20I%20set%20that%20text%20hyperlink%20to%20open%20in%20a%20new%20window%2C%20on%20the%20second%20click%20(never%20on%20the%20first)%20it%20jumps%20to%20the%20expected%20part%20of%20the%20the%20page.%20If%20I%20then%20scroll%20to%20the%20top%20and%20click%20on%20the%20other%20page%20anchor%20links%20via%20the%20Quick%20Links%2C%20they%20all%20work%20as%20you%20would%20expect.%20Obviously%20that's%20not%20a%20workaround%2C%20but%20might%20help%20troubleshooting%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anyone%20have%20any%20suggested%20workarounds%2Ffixes%20for%20this%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2760116%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
New Contributor

Hi there 

 

We're building an intranet using SharePoint Modern and have multiple pages with heading page anchors that are linked to via Quick Links at the top of the page.

 

These work as expected when using various browsers, however they don't work in the SharePoint app on iPad/iPhone. 

 

In the SharePoint app, clicking on the Quick Links makes it look like it's opening a new page within the app but it just opens at the top of the page and doesn't navigate to the anchor. 

 

Strangely, I tried inserting one of the page anchor urls as a text hyperlink - it still didn't work. But if I set that text hyperlink to open in a new window, on the second click (never on the first) it jumps to the expected part of the the page. If I then scroll to the top and click on the other page anchor links via the Quick Links, they all work as you would expect. Obviously that's not a workaround, but might help troubleshooting? 

 

Does anyone have any suggested workarounds/fixes for this? 

 

Thanks 

 

0 Replies