OOTB workflow not working

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1217358%22%20slang%3D%22en-US%22%3EOOTB%20workflow%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1217358%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20am%20facing%20a%20problem%20with%20OOTB%20Sharepoint%202010%20Workflow%20at%20farm%20level.%20Earlier%20it%20was%20working%20fine%20but%20all%20of%20a%20sudden%20it%20stopped%20working%20.%20It's%20working%20on%20my%20Development%20Environment%20(both%20the%20environment%20are%20on%20different%20servers).%20I%20referred%20previous%20blogs%20related%20to%20this%20issue%20but%20still%20found%20no%20luck.%3C%2FP%3E%3CP%3EIts%20a%20simple%20Workflow%2C%20with%20no%20custom%20logic%20in%20it.%3C%2FP%3E%3CP%3ESteps%20which%20I%20follow%3A-%3C%2FP%3E%3COL%3E%3CLI%3EI%20created%20a%20document%20Library%20and%20after%20creating%20I%20go%20to%20versioning%20settings%20and%20enable%20the%20content%20approval%20to(Required%20content%20approval%20for%20submitted%20items)%20-%26gt%3B%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3EYes%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FLI%3E%3CLI%3EAfter%20that%20%22Create%20a%20version%20each%20time%20you%20edit%20a%20file%20in%20the%20Document%20library%22%20-%26gt%3B%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3ECreate%20Major%20and%20Minor%20Version.%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FLI%3E%3CLI%3E%22Who%20should%20see%20draft%20items%20in%20this%20document%20library%22-%26gt%3B%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3EOnly%20users%20who%20approve%20items%20(and%20the%20author%20of%20item)%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FLI%3E%3CLI%3EOnce%20the%20settings%20are%20done.%20I%20created%20a%20approval%202010%20workflow%20and%20selected%20the%20options%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3E%22Allow%20this%20workflow%20to%20be%20manually%20started%20by%20the%20authenticated%20users%20with%20edit%20item%20permission%22%2C%22Start%20the%20workflow%20to%20approve%20publishing%20a%20major%20version%20of%20an%20item%22%2C%22Enable%20content%20Approval-%26gt%3B%20Checked%22%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FLI%3E%3CLI%3EAfter%20all%20this%20settings%2C%20When%20I%20upload%20a%20document%20and%20publish%20it%20to%20major%20version%20I%20get%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3EError%20Occurred%3C%2FSTRONG%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3Ein%20Workflow%20status%20column.%3C%2FLI%3E%3CLI%3EWhen%20I%20check%20the%20workflow%20status%20its%20showing%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSTRONG%3E%22The%20workflow%20operation%20failed%20because%20the%20workflow%20lookup%20found%20no%20matching%20item%20%22%3C%2FSTRONG%3E.%3C%2FLI%3E%3CLI%3EBut%20when%20I%20proceed%20the%20same%20workflow%20by%20manually%20starting%20it%2C%20its%20working%20perfectly.%20I%20also%20tried%20Implementing%20the%20Designer%20Workflow%20its%20also%20working.%20But%20only%20OOTB%20Workflows%20are%20not%20working.%3C%2FLI%3E%3C%2FOL%3E%3CP%3ECan%20anyone%20help%20me%20with%20this%20issue%2C%20as%20it%20will%20be%20helpful%20to%20everyone%20who%20are%20facing%20the%20same%20problem%20just%20like%20me.%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20your%20time.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1217358%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3E2013%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EDocument%20Library%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1246130%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20OOTB%20workflow%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1246130%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ECan%20someone%20have%20any%20suggestions%20for%20this%20issue%20%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

I am facing a problem with OOTB Sharepoint 2010 Workflow at farm level. Earlier it was working fine but all of a sudden it stopped working . It's working on my Development Environment (both the environment are on different servers). I referred previous blogs related to this issue but still found no luck.

Its a simple Workflow, with no custom logic in it.

Steps which I follow:-

  1. I created a document Library and after creating I go to versioning settings and enable the content approval to(Required content approval for submitted items) -> Yes
  2. After that "Create a version each time you edit a file in the Document library" -> Create Major and Minor Version.
  3. "Who should see draft items in this document library"-> Only users who approve items (and the author of item)
  4. Once the settings are done. I created a approval 2010 workflow and selected the options "Allow this workflow to be manually started by the authenticated users with edit item permission","Start the workflow to approve publishing a major version of an item","Enable content Approval-> Checked"
  5. After all this settings, When I upload a document and publish it to major version I get Error Occurred in Workflow status column.
  6. When I check the workflow status its showing "The workflow operation failed because the workflow lookup found no matching item ".
  7. But when I proceed the same workflow by manually starting it, its working perfectly. I also tried Implementing the Designer Workflow its also working. But only OOTB Workflows are not working.

Can anyone help me with this issue, as it will be helpful to everyone who are facing the same problem just like me.

Thanks for your time.

 

1 Reply
Highlighted

Can someone have any suggestions for this issue ?