Lists' views by content type - seems not working

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2552586%22%20slang%3D%22en-US%22%3ELists'%20views%20by%20content%20type%20-%20seems%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2552586%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%20does%20anyone%20is%20having%20this%20weird%20behavior%3F%3C%2FP%3E%3CP%3ELists%20with%20more%20than%20one%20content%20type%20derived%20from%20Folder%2C%20and%20views%20created%20as%20default%20for%20each%20plus%201%20for%20toor%20level.%26nbsp%3BAs%20we%20navigate%20through%20list's%20folders%2C%20the%20views%20set%20for%20those%20content%20types%20are%20%3CU%3Enot%3C%2FU%3E%20being%20switched%20%3CEM%3Eautomatically%3C%2FEM%3E%20by%20SPO.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHere's%20an%20example%3A%20a%20list%20with%206%20CTs%20derived%20from%20folder%20and%207%20views%2C%201%20is%20%22All%22%20for%20the%20root-level%20and%20the%20others%20are%20for%20each%20CT.%20As%20we%20navigate%20in%20the%20list%2C%20SPO%20remains%20showing%20the%20%3CEM%3Eroot-only%3C%2FEM%3E%20view%2C%20don't%20swicth%20to%20other%20views...%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22msauaf_0-1626358190447.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F296129i8F2996B806F0A7CE%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D400%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22msauaf_0-1626358190447.png%22%20alt%3D%22msauaf_0-1626358190447.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22msauaf_1-1626358325006.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F296130i8890B26047E0EF98%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D400%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22msauaf_1-1626358325006.png%22%20alt%3D%22msauaf_1-1626358325006.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3Eps%3A%20I've%20also%20set%20the%20%22all%20items%22%20view%20to%20show%20in%20%22all%22%20instead%20of%20%22root%20level%22%20and%20the%20behavior%20has%20been%20the%20same%3C%2FP%3E%3CP%3Eps2%3A%20Tina%20Chen%20(from%20MS%20in%20answers)%20was%20able%20to%20reproduce%20the%20behavior%2C%20as%20in%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fanswers.microsoft.com%2Fen-us%2Fmsoffice%2Fforum%2Fall%2Fshow-in-top-level-folder-view-is-also-available-in%2F7bd117e5-c864-450e-814f-886720719122%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3E%22show%20in%20top-level%20folder%22%20view%20is%20also%20available%20in%20lower%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F32027%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Bruno%20Almeida%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2552586%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ELists%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2754338%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Lists'%20views%20by%20content%20type%20-%20seems%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2754338%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAnother%20thread%20with%20similar%2Fsame%20porblem%3A%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fsharepoint%2Fmultiple-default-views-not-working%2Fm-p%2F2432618%2Fhighlight%2Ffalse%23M51227%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fsharepoint%2Fmultiple-default-views-not-working%2Fm-p%2F2432618%2Fhighlight%2Ffalse%23M51227%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Contributor

Hi, does anyone is having this weird behavior?

Lists with more than one content type derived from Folder, and views created as default for each plus 1 for toor level. As we navigate through list's folders, the views set for those content types are not being switched automatically by SPO.

 

Here's an example: a list with 6 CTs derived from folder and 7 views, 1 is "All" for the root-level and the others are for each CT. As we navigate in the list, SPO remains showing the root-only view, don't swicth to other views...

 

msauaf_0-1626358190447.png

 

msauaf_1-1626358325006.png

ps: I've also set the "all items" view to show in "all" instead of "root level" and the behavior has been the same

ps2: Tina Chen (from MS in answers) was able to reproduce the behavior, as in "show in top-level folder" view is also available in lower

 

@Bruno Almeida 

1 Reply