External sharing links are working to my gmail account but not coming through to my Outlook account?

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1035609%22%20slang%3D%22en-US%22%3EExternal%20sharing%20links%20are%20working%20to%20my%20gmail%20account%20but%20not%20coming%20through%20to%20my%20Outlook%20account%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1035609%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%E2%80%99m%20testing%20external%20sharing%20in%20a%20new%20hub%20library.%20It%E2%80%99s%20working%20fine%20when%20I%20share%20to%20my%20personal%20gmail%20account%20%E2%80%93%20I%20can%20share%20a%20document%2C%20get%20a%20link%20and%20access%20the%20doc.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EBut%20I%E2%80%99m%20not%20getting%20the%20same%20sharing%20links%20when%20I%20share%20the%20same%20doc%20to%20my%20Outlook%20work%20account.%20Both%20are%20external%20addresses.%20I%E2%80%99ve%20checked%20my%20Outlook%20junk%20and%20clutter%20folders%20but%20I%20can%E2%80%99t%20find%20the%20links.%20Yet%20I%20can%20see%20they%20have%20been%20sent%20(in%20the%20sent%20items)%20from%20my%20admin%20email%20account.%20%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%E2%80%99ve%20tried%20copying%20the%20link%20and%20pasting%20it%20into%20a%20new%20message%20from%20my%20gmail%20and%20sending%20it%20to%20my%20work%20Outlook%20and%20that%20works.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBut%20when%20I%20use%20the%20sharing%20command%20and%20put%20in%20my%20Outlook%20work%20email%20address%26nbsp%3B%20-%20I%E2%80%99m%20simply%20not%20getting%20the%20emails.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20ideas%20why%20that%20would%20be%3F%26nbsp%3BThanks%2C%20Vicki%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1035609%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EDocument%20Library%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1035622%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20External%20sharing%20links%20are%20working%20to%20my%20gmail%20account%20but%20not%20coming%20through%20to%20my%20Outlook%20acco%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1035622%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F188373%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Victoria%20Symons%3C%2FA%3E%20%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWork%20accounts%20usually%20have%20another%20layer%20of%20SPAM%20or%20Quarantine%20that%20users%20do%20not%20see.%20There%20is%20the%20possibility%20that%20no-reply%40sharepointonline.com%20is%20being%20picked%20up%20as%20junk%20prior%20to%20it%20getting%20to%20your%20inbox.%26nbsp%3B%20Exchange%20Admins%20can%20usually%20help%20with%20that.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAndy%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Occasional Contributor

I’m testing external sharing in a new hub library. It’s working fine when I share to my personal gmail account – I can share a document, get a link and access the doc.

But I’m not getting the same sharing links when I share the same doc to my Outlook work account. Both are external addresses. I’ve checked my Outlook junk and clutter folders but I can’t find the links. Yet I can see they have been sent (in the sent items) from my admin email account.  

 

I’ve tried copying the link and pasting it into a new message from my gmail and sending it to my work Outlook and that works.

 

But when I use the sharing command and put in my Outlook work email address  - I’m simply not getting the emails.

 

Any ideas why that would be? Thanks, Vicki

 

1 Reply
Highlighted

Hi @Victoria Symons ,

 

Work accounts usually have another layer of SPAM or Quarantine that users do not see. There is the possibility that no-reply@sharepointonline.com is being picked up as junk prior to it getting to your inbox.  Exchange Admins can usually help with that. 

 

Andy