Enable-SPOCommSite didn't create new homepage

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1610587%22%20slang%3D%22en-US%22%3EEnable-SPOCommSite%20didn't%20create%20new%20homepage%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1610587%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20recently%20ran%20Enable-SPOCommSite%20against%20my%20root%20level%20classic%20team%20site%20to%20convert%20to%20a%20Communication%20Site.%20Unfortunately%20it%20didn't%20generate%20a%20new%20page%20in%20Site%20Pages%20and%20set%20it%20as%20the%20homepage.%20I%20thought%20that%20was%20no%20big%20deal%20so%20I%20went%20to%20Site%20Pages%20and%20created%20a%20new%20Site%20Page%20but%20I%20get%20stuck%20with%20the%20large%20title%20block%20at%20the%20top.%20I%20tried%20to%20re-run%20Enable-SPOCommSite%20but%20it%20gives%20an%20error%20that%20the%20site%20%22already%20has%20the%20communication%20site%20experience%20enabled%22.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20ideas%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1610605%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Enable-SPOCommSite%20didn't%20create%20new%20homepage%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1610605%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMake%20sure%20that%20your%20Site%20Pages%20library%20is%20using%20the%20New%20experience.%20You%20can%20enable%20it%20in%20Library%20settings%20%26gt%3B%20Advance%20settings%20%26gt%3B%20List%20experience.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1610618%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Enable-SPOCommSite%20didn't%20create%20new%20homepage%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1610618%22%20slang%3D%22en-US%22%3EYes%20it%20is%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

I recently ran Enable-SPOCommSite against my root level classic team site to convert to a Communication Site. Unfortunately it didn't generate a new page in Site Pages and set it as the homepage. I thought that was no big deal so I went to Site Pages and created a new Site Page but I get stuck with the large title block at the top. I tried to re-run Enable-SPOCommSite but it gives an error that the site "already has the communication site experience enabled". 

 

Any ideas? 

2 Replies
Make sure that your Site Pages library is using the New experience. You can enable it in Library settings > Advance settings > List experience.