SOLVED

Emails not going out from workflows/alerts on SharePoint 2013

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-323761%22%20slang%3D%22en-US%22%3EEmails%20not%20going%20out%20from%20workflows%2Falerts%20on%20SharePoint%202013%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-323761%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThe%20emails%20are%20not%20going%20out%20from%20any%20Wf's%20or%20alerts%20on%20my%20SP2013.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20a%20single%20server%20architecture.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20checked%20the%20outgoing%20email%20server%20settings%3A%20I%20am%20bit%20unsure%20about%20the%20outgoing%20SMTP%20server.%20What%20would%20be%20the%20best%20way%20to%20confirm%20this%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20checked%20the%20IIS6.0%20manager%20and%20confirmed%20the%20authentication.%3C%2FP%3E%3CP%3EAlso%20I%20checked%20the%20folder%3A%20inetpub%5Dbadmail%3A%20I%20see%20all%20emails%20stuck%20there.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAction%3A%20failed%3CBR%20%2F%3EStatus%3A%205.7.57%3CBR%20%2F%3EDiagnostic-Code%3A%20smtp%3B530%205.7.57%20SMTP%3B%20Client%20was%20not%20authenticated%20to%20send%20anonymous%20mail%20during%3CBR%20%2F%3EContent-Type%3A%20message%2Frfc822%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20help%20would%20be%20appreciated.%3C%2FP%3E%3CP%3Ethank%20you%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-323761%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3E2013%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EAdmin%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EEmail%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EEmails%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3Esharepoint%202013%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESMTP%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESMTP%20Relay%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-358552%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Emails%20not%20going%20out%20from%20workflows%2Falerts%20on%20SharePoint%202013%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-358552%22%20slang%3D%22en-US%22%3Ethank%20you%20very%20much%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-324077%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Emails%20not%20going%20out%20from%20workflows%2Falerts%20on%20SharePoint%202013%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-324077%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EMake%20sure%20the%20mail%20server%20you're%20relaying%20off%20of%20is%20configured%20to%20allow%20traffic%20from%20the%20SharePoint%20server.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-323906%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Emails%20not%20going%20out%20from%20workflows%2Falerts%20on%20SharePoint%202013%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-323906%22%20slang%3D%22en-US%22%3ECould%20also%20be%20that%20the%20connector%20changed%3F%20%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EI%20would%20install%20telnet%20if%20you%20don't%20have%20it%20on%20the%20SharePoint%20server%2C%20then%20telnet%20relayIP%2025%20%3CBR%20%2F%3EThen%20you%20can%20do%20like%20%3CBR%20%2F%3Ehelo%20yourdomain.com%3CBR%20%2F%3Email%20from%3Ayou%40yourdomain.com%3CBR%20%2F%3Ercpt%20to%3Asomething%40yahoo.com%3CBR%20%2F%3Edata%3CBR%20%2F%3E.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3Eto%20test%20the%20smtp%20connection%20from%20the%20server.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-323904%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Emails%20not%20going%20out%20from%20workflows%2Falerts%20on%20SharePoint%202013%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-323904%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhat%20are%20you%20relaying%20off%20of%3F%20Make%20sure%20you%20didn't%20have%20a%20certificate%20expire%20on%20the%20endpoint%20there%20would%20be%20first%20place%20I%20would%20check%20if%20this%20just%20randomly%20happened.%20If%20it's%20exchange%2C%20should%20be%20able%20to%20go%20to%20ECP%20and%20check%20the%20certificates%20on%20the%20server%20tab.%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Contributor

The emails are not going out from any Wf's or alerts on my SP2013.

I have a single server architecture.

I have checked the outgoing email server settings: I am bit unsure about the outgoing SMTP server. What would be the best way to confirm this?

 

I have checked the IIS6.0 manager and confirmed the authentication.

Also I checked the folder: inetpub]badmail: I see all emails stuck there.

 

Action: failed
Status: 5.7.57
Diagnostic-Code: smtp;530 5.7.57 SMTP; Client was not authenticated to send anonymous mail during
Content-Type: message/rfc822

 

Any help would be appreciated.

thank you

4 Replies
Highlighted
What are you relaying off of? Make sure you didn't have a certificate expire on the endpoint there would be first place I would check if this just randomly happened. If it's exchange, should be able to go to ECP and check the certificates on the server tab.
Highlighted
Best Response confirmed by Test SharePoint (Contributor)
Solution
Could also be that the connector changed?

I would install telnet if you don't have it on the SharePoint server, then telnet relayIP 25
Then you can do like
helo yourdomain.com
mail from:you@yourdomain.com
rcpt to:something@yahoo.com
data
.

to test the smtp connection from the server.
Highlighted

Make sure the mail server you're relaying off of is configured to allow traffic from the SharePoint server.

Highlighted