Document Library ribbon/toolbar issues

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-340073%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDocument%20Library%20ribbon%2Ftoolbar%20issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-340073%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHas%20anyone%20been%20experiencing%20issues%20lately%20in%20SP%20Online%20with%20the%20document%20library%20toolbar%2Fribbon%20and%20apps%20that%20have%20custom%20toolbar%20commands%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20last%20few%20days%20we've%20experience%20a%20number%20of%20intermittent%20issues%20such%20as%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E-%20Sometimes%20doc%20library%20toolbar%20fails%20to%20display%20at%20all%3C%2FP%3E%3CP%3E-%20Provider%20hosted%20apps%20fail%20to%20launch%20from%20toolbar%3C%2FP%3E%3CP%3E-%20Buttons%20from%20SPFX%20extensions%20no%20longer%20show%20their%20icons%3C%2FP%3E%3CP%3E-%20Buttons%20from%20SPFX%20extensions%20sometimes%20fail%20to%20load%20and%20show%20their%20internal%20ID%20in%20the%20toolbar.%20This%20is%20intermittent%20on%20refreshing%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIt%20seems%20it%20may%20be%20region%20specific%20(or%20even%20just%20our%20tenant)%20as%20testing%20on%20our%20dev%20tenant%20seems%20to%20work%20fine.%20This%20is%20across%20site%20collections%2C%20multiple%20users%2C%20browsers%20and%20OS's.%20We're%20in%20the%20process%20of%20logging%20with%20MS%20support%20but%20wondered%20if%20others%20had%20experienced%20it.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%3C%2FP%3E%3CP%3EAndy%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-340073%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EDeveloper%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EDocument%20Library%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-341111%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Document%20Library%20ribbon%2Ftoolbar%20issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-341111%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI'm%20not%20aware%20of%20any%20issue%20with%20the%20Document%20Library%20actions%20bar%20such%20as%20the%20ones%20you%20mention%20sot%20it%20could%20be%20something%20specific%20to%20your%20tenant%20%2F%20region%20as%20you%20well%20mention%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Occasional Contributor

Has anyone been experiencing issues lately in SP Online with the document library toolbar/ribbon and apps that have custom toolbar commands?

 

The last few days we've experience a number of intermittent issues such as:

- Sometimes doc library toolbar fails to display at all

- Provider hosted apps fail to launch from toolbar

- Buttons from SPFX extensions no longer show their icons

- Buttons from SPFX extensions sometimes fail to load and show their internal ID in the toolbar. This is intermittent on refreshing

 

It seems it may be region specific (or even just our tenant) as testing on our dev tenant seems to work fine. This is across site collections, multiple users, browsers and OS's. We're in the process of logging with MS support but wondered if others had experienced it.

 

Thanks

Andy

1 Reply
Highlighted
I'm not aware of any issue with the Document Library actions bar such as the ones you mention sot it could be something specific to your tenant / region as you well mention