Default view in SharePoint list not working

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-253825%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDefault%20view%20in%20SharePoint%20list%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-253825%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CFONT%20color%3D%22%23000000%22%20face%3D%22Calibri%22%3EI%20have%20created%20a%20view%20in%20a%20SharePoint%20list%2C%20which%20I%20would%20like%20to%20be%20default%20view%20when%20users%20open%20the%20list.%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%20color%3D%22%23000000%22%20face%3D%22Calibri%22%3EI%20have%20have%20selected%20the%20option%20%E2%80%98Set%20current%20view%20as%20default%E2%80%99%2C%20and%20it%20also%20looks%20correct%20in%20the%20View%20Settings.%3CFONT%20color%3D%22%23000000%22%20face%3D%22Calibri%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FFONT%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%20color%3D%22%23000000%22%20face%3D%22Calibri%22%3EHowever%2C%20when%20I%20or%20any%20other%20user%20opens%20the%20list%2C%20the%20%E2%80%98All%20items%E2%80%99%20view%20is%20displayed%2C%20and%20the%20users%20has%20to%20actively%20select%20the%20Default%20view.%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%20color%3D%22%23000000%22%20face%3D%22Calibri%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%20color%3D%22%23000000%22%20face%3D%22Calibri%22%3EHow%20do%20I%20fix%20this%3F%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-253825%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ELists%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-254849%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Default%20view%20in%20SharePoint%20list%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-254849%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThanks%20for%20the%20tip%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EThat%20was%20exactly%20the%20problem%20-%20the%20link%20was%20for%20'all%20items'.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-253858%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Default%20view%20in%20SharePoint%20list%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-253858%22%20slang%3D%22en-US%22%3Ehow%20are%20you%20and%20the%20users%20opening%20the%20list%3F%20Are%20you%20navigating%20to%20it%20via%20a%20shortcut%20or%20quicklaunch%20navigation%20item%3F%20If%20you%20enter%20the%20URL%20for%20it%20directly%2C%20e.g.%20ending%20something%20like%20%2Fsites%2FsiteA%2Flists%2FList1%20-%20what%20do%20you%20see%3F%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E(I'm%20wondering%20if%20the%20navigation%20or%20link%20you%20are%20using%20has%20the%20old%20view%20'hard%20coded'%20in%20it)%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2162254%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Default%20view%20in%20SharePoint%20list%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2162254%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F506%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Rob%20Ellis%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESuper%2C%20thank%20you.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20went%20to%20edit%20links%20at%20the%20bottom%20of%20the%20quick%20navigation%20copied%20the%20'Documents'%20url%20and%20pasted%20it%20into%20a%20new%20link%2C%20and%20by%20removing%20the%20%2FForms%2FAllItems.aspx%20text%20the%20link%20navigates%20to%20the%20view%20that%20I%20have%20set%20as%20default%20(alphabetical)%20rather%20than%20the%20'All%20Documents'%20view.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Deleted
Not applicable

I have created a view in a SharePoint list, which I would like to be default view when users open the list.

I have have selected the option ‘Set current view as default’, and it also looks correct in the View Settings. 

However, when I or any other user opens the list, the ‘All items’ view is displayed, and the users has to actively select the Default view.

 

How do I fix this?

3 Replies
how are you and the users opening the list? Are you navigating to it via a shortcut or quicklaunch navigation item? If you enter the URL for it directly, e.g. ending something like /sites/siteA/lists/List1 - what do you see?

(I'm wondering if the navigation or link you are using has the old view 'hard coded' in it)

Thanks for the tip :)

That was exactly the problem - the link was for 'all items'.

@Rob Ellis 

 

Super, thank you. 

 

I went to edit links at the bottom of the quick navigation copied the 'Documents' url and pasted it into a new link, and by removing the /Forms/AllItems.aspx text the link navigates to the view that I have set as default (alphabetical) rather than the 'All Documents' view.