Could not configure Connector on sharepoint online

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-532995%22%20slang%3D%22en-US%22%3ECould%20not%20configure%20Connector%20on%20sharepoint%20online%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-532995%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20want%20to%20add%20Sharepoint%20Connector%20to%20our%20sharepoint%20team%20site.%20and%20I%20click%20the%20'Edit%20Web%20part'%2C%20then%20click%20the%20'configure%20connector'%2C%20the%20new%20page%20always%20show%20as%20loading%20and%20could%20not%20open%20by%20Edge%20and%20Firefox.%20If%20I%20change%20to%20the%20Chrome%2C%20the%20new%20page%20will%20splash%20once%20and%20closed%2C%20and%20have%20no%20chance%20to%20edit.%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20you%20have%20any%20suggestion%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20327px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F112197iC339ACB19E06B83A%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22360%E6%88%AA%E5%9B%BE--1985503093.jpg%22%20title%3D%22360%E6%88%AA%E5%9B%BE--1985503093.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20456px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F112198i0EF754223BE50FDB%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22360%E6%88%AA%E5%9B%BE--1985406812.jpg%22%20title%3D%22360%E6%88%AA%E5%9B%BE--1985406812.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-532995%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-534835%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Could%20not%20configure%20Connector%20on%20sharepoint%20online%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-534835%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F334163%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40hemingt%3C%2FA%3E%26nbsp%3BMaybe%20it%20is%20a%20permission%20issue%3F%20Connector%20is%20saying%20that%20it%20relies%20on%20a%20Group%20being%20set%20up%20and%20it's%20not%20finding%20it.%20Or%20maybe%20this%20is%20a%20SharePoint%20Teams%20site%20without%20an%20underlyng%20O365%20Group%20set%20up%20with%20it.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-538758%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Could%20not%20configure%20Connector%20on%20sharepoint%20online%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-538758%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F228093%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Timothy%20Balk%3C%2FA%3E%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20has%20let%20the%20owner%20of%20this%20team%20site%20to%20configure%20the%20connector%2C%20it's%20the%20same%20result.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20also%20confused%20the%20sentences%20on%20the%20connector%2C%20what's%20the%20real%20meaning%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%22Connector%20is%20saying%20that%20it%20relies%20on%20a%20Group%20being%20set%20up%20and%20it's%20not%20finding%20it.%20Or%20maybe%20this%20is%20a%20SharePoint%20Teams%20site%20without%20an%20underlyng%20O365%20Group%20set%20up%20with%20it.%22%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-540761%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Could%20not%20configure%20Connector%20on%20sharepoint%20online%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-540761%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F334163%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40hemingt%3C%2FA%3E%26nbsp%3BSo%20there%20are%20ways%20to%20create%20a%20Teams%20site%20in%20SharePoint%20without%20an%20O365%20Group.%20The%20connector%20you're%20using%20either%20doesn't%20have%20enough%20permissions%20to%20see%20it%2C%20or%20there%20is%20not%20a%20O365%20Group%20there.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20kind%20of%20Group%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fsupport.office.com%2Fen-ie%2Farticle%2Flearn-about-office-365-groups-b565caa1-5c40-40ef-9915-60fdb2d97fa2%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fsupport.office.com%2Fen-ie%2Farticle%2Flearn-about-office-365-groups-b565caa1-5c40-40ef-9915-60fdb2d97fa2%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

We want to add Sharepoint Connector to our sharepoint team site. and I click the 'Edit Web part', then click the 'configure connector', the new page always show as loading and could not open by Edge and Firefox. If I change to the Chrome, the new page will splash once and closed, and have no chance to edit.

Do you have any suggestion? 

360截图--1985503093.jpg360截图--1985406812.jpg

3 Replies
Highlighted

@hemingt Maybe it is a permission issue? Connector is saying that it relies on a Group being set up and it's not finding it. Or maybe this is a SharePoint Teams site without an underlyng O365 Group set up with it.

Highlighted

Hi @Timothy Balk,

 

I has let the owner of this team site to configure the connector, it's the same result.

I am also confused the sentences on the connector, what's the real meaning?

"Connector is saying that it relies on a Group being set up and it's not finding it. Or maybe this is a SharePoint Teams site without an underlyng O365 Group set up with it." 

Highlighted

@hemingt So there are ways to create a Teams site in SharePoint without an O365 Group. The connector you're using either doesn't have enough permissions to see it, or there is not a O365 Group there.

 

This kind of Group:

https://support.office.com/en-ie/article/learn-about-office-365-groups-b565caa1-5c40-40ef-9915-60fdb...