Home

Alternate CSS not working properly

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-95324%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAlternate%20CSS%20not%20working%20properly%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-95324%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20getting%20unexpected%20results%20when%20using%20the%20Design%20Manager%20(publishing%20features)%20to%20refer%20to%20an%20Alternate%20CSS%20URL%20which%20is%20located%20in%20a%20seperate%20site%20collection%20(%3CTENANT%3E.sharepoint.com%2Fsites%2Fassets%2FStyle%20Library%2Fcustom.css).%20%26nbsp%3BFor%20me%2C%20I%20appear%20to%20see%20the%20custom%20CSS%20as%20follows%3A%3C%2FTENANT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20412px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F18523i5979DA7491C7A616%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%222017-08-11%2016_37_02-Technology%20-%20Home.png%22%20title%3D%222017-08-11%2016_37_02-Technology%20-%20Home.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ebut%20for%20some%20reason%20other%20users%20don't%20appear%20to%20be%20getting%20the%20customised%20CSS%20-%20I%20have%20checked%20the%20permissions%20on%20the%20assets%20site%20and%20library%20and%20all%20users%20should%20have%20read%20permission%2C%20they%20see%20this%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20370px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F18524i1C5318FA64652627%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%222017-08-11%2016_36_35-Technology%20-%20Home.png%22%20title%3D%222017-08-11%2016_36_35-Technology%20-%20Home.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20a%20bit%20stumped%20as%20to%20why%20this%20is%20happening%3F%20Any%20ideas%3F%3C%2FP%3E%3CP%3Echeers!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-95324%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-95351%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20RE%3A%20Alternate%20CSS%20not%20working%20properly%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-95351%22%20slang%3D%22en-US%22%3EGood%20job%2C%20that%20has%20cause%20many%20people%20headaches%20over%20the%20years.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-95334%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERE%3A%20Alternate%20CSS%20not%20working%20properly%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-95334%22%20slang%3D%22en-US%22%3Efound%20the%20solution%20-%20the%20custom.css%20in%20the%20%22Style%20Library%22%20had%20to%20be%20Published%2C%20after%20which%20it%20all%20started%20working%20for%20others.%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Deleted
Not applicable

I'm getting unexpected results when using the Design Manager (publishing features) to refer to an Alternate CSS URL which is located in a seperate site collection (<tenant>.sharepoint.com/sites/assets/Style Library/custom.css).  For me, I appear to see the custom CSS as follows:

2017-08-11 16_37_02-Technology - Home.png

 

but for some reason other users don't appear to be getting the customised CSS - I have checked the permissions on the assets site and library and all users should have read permission, they see this:

2017-08-11 16_36_35-Technology - Home.png

 

I'm a bit stumped as to why this is happening? Any ideas?

cheers!

2 Replies
found the solution - the custom.css in the "Style Library" had to be Published, after which it all started working for others.
Good job, that has cause many people headaches over the years.