SPFX 18.2 gulp serve issues

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-713316%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESPFX%2018.2%20gulp%20serve%20issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-713316%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20recently%20updated%20a%20number%20of%20modern%20spfx%20webparts%20to%20spfx%2018.2%20and%20this%20morning%20when%20I%20try%20to%20debug%20in%20workbench%20(locally%20and%20on%20tenant)%20I%20am%20getting%20serve%20errors%20in%20relation%20to%20react%20and%20react-dom%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20able%20to%20serve%20projects%20not%20using%20react%20successfully%20but%20when%20using%20spfx%2018.2%20but%20not%20react%2016.8.4%20-%20has%20anybody%20else%20encountered%20this%20issue.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20restored%20to%20previous%20code%20backup%2C%20as%20well%20as%20restoring%20to%20previous%20days%20last%20git%20commit%20neither%20had%20a%20positive%20effect.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20get%20no%20errors%20in%20terminal%20but%20workbench%20shows%20the%20following%20message%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3ESPLoaderError.loadComponentError%5D%3A%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E***Failed%20to%20load%20component%20%22174429f3-8ff8-4143-8f12-7c398d264e9a%22%20(FusionWebPartWebPart).%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3EOriginal%20error%3A%20***Failed%20to%20load%20URL%20'https%3A%2F%2Flocalhost%3A4321%2Fnode_modules%2Freact%2Fdist%2Freact.js'%20for%20resource%20'react'%20in%20component%20'174429f3-8ff8-4143-8f12-7c398d264e9a'%20(FusionWebPartWebPart).%20The%20file%20was%20not%20found%20in%20the%20server.%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3EMake%20sure%20that%20you%20are%20running%20'gulp%20serve'.%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E***INNERERROR%3A%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E***Failed%20to%20load%20URL%20'https%3A%2F%2Flocalhost%3A4321%2Fnode_modules%2Freact%2Fdist%2Freact.js'%20for%20resource%20'react'%20in%20component%20'174429f3-8ff8-4143-8f12-7c398d264e9a'%20(FusionWebPartWebPart).%20The%20file%20was%20not%20found%20in%20the%20server.%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3EMake%20sure%20that%20you%20are%20running%20'gulp%20serve'.%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E***CALLSTACK%3A%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3EError%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20at%20SPLoaderError.SPError%20%5Bas%20constructor%5D%20(https%3A%2F%2Flocalhost%3A4321%2Ftemp%2Fworkbench-packages%2F%40microsoft_sp-loader%2Fdist%2Fsp-loader-assembly_default.js%3A8390%3A24)%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20at%20new%20SPLoaderError%20(https%3A%2F%2Flocalhost%3A4321%2Ftemp%2Fworkbench-packages%2F%40microsoft_sp-loader%2Fdist%2Fsp-loader-assembly_default.js%3A4036%3A28)%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20at%20Function.ErrorBuilder.buildErrorWithVerboseLog%20(https%3A%2F%2Flocalhost%3A4321%2Ftemp%2Fworkbench-packages%2F%40microsoft_sp-loader%2Fdist%2Fsp-loader-assembly_default.js%3A3789%3A21)%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20at%20Function.ErrorBuilder.buildLoadComponentError%20(https%3A%2F%2Flocalhost%3A4321%2Ftemp%2Fworkbench-packages%2F%40microsoft_sp-loader%2Fdist%2Fsp-loader-assembly_default.js%3A3697%3A21)%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSTRONG%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20at%20https%3A%2F%2Flocalhost%3A4321%2Ftemp%2Fworkbench-packages%2F%40microsoft_sp-loader%2Fdist%2Fsp-loader-assembly_default.js%3A6275%3A47%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F5720%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Vesa%20Juvonen%3C%2FA%3E%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-713316%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EGulp%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EPnP%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EReact%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESPFx%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1345475%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20SPFX%2018.2%20gulp%20serve%20issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1345475%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%2C%20I%20am%20having%20the%20same%20error.%20Have%20you%20found%20any%20solutions%20yet%3F%20Please%20let%20me%20know.%20Thanks.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Occasional Visitor

I have recently updated a number of modern spfx webparts to spfx 18.2 and this morning when I try to debug in workbench (locally and on tenant) I am getting serve errors in relation to react and react-dom

 

I am able to serve projects not using react successfully but when using spfx 18.2 but not react 16.8.4 - has anybody else encountered this issue.

 

I have restored to previous code backup, as well as restoring to previous days last git commit neither had a positive effect.

 

I get no errors in terminal but workbench shows the following message:

SPLoaderError.loadComponentError]:
***Failed to load component "174429f3-8ff8-4143-8f12-7c398d264e9a" (FusionWebPartWebPart).
Original error: ***Failed to load URL 'https://localhost:4321/node_modules/react/dist/react.js' for resource 'react' in component '174429f3-8ff8-4143-8f12-7c398d264e9a' (FusionWebPartWebPart). The file was not found in the server.
Make sure that you are running 'gulp serve'.

***INNERERROR:
***Failed to load URL 'https://localhost:4321/node_modules/react/dist/react.js' for resource 'react' in component '174429f3-8ff8-4143-8f12-7c398d264e9a' (FusionWebPartWebPart). The file was not found in the server.
Make sure that you are running 'gulp serve'.
***CALLSTACK:
Error
    at SPLoaderError.SPError [as constructor] (https://localhost:4321/temp/workbench-packages/@microsoft_sp-loader/dist/sp-loader-assembly_default.js:8390:24)
    at new SPLoaderError (https://localhost:4321/temp/workbench-packages/@microsoft_sp-loader/dist/sp-loader-assembly_default.js:4036:28)
    at Function.ErrorBuilder.buildErrorWithVerboseLog (https://localhost:4321/temp/workbench-packages/@microsoft_sp-loader/dist/sp-loader-assembly_default.js:3789:21)
    at Function.ErrorBuilder.buildLoadComponentError (https://localhost:4321/temp/workbench-packages/@microsoft_sp-loader/dist/sp-loader-assembly_default.js:3697:21)
    at https://localhost:4321/temp/workbench-packages/@microsoft_sp-loader/dist/sp-loader-assembly_default.js:6275:47

@Vesa Juvonen

 

2 Replies
Highlighted

Hello, I am having the same error. Have you found any solutions yet? Please let me know. Thanks.

Highlighted
I am also getting same error....any resolution  @Vesa Juvonen