Home

Azure security center not detecting Windows defender?

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-279764%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAzure%20security%20center%20not%20detecting%20Windows%20defender%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-279764%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESecurity%20center%20is%20telling%20giving%20me%20this%20info%20-%26nbsp%3B%20'%3CSPAN%3EEndpoint%20Protection%20not%20installed%20on%20Azure%20VMs'%26nbsp%3B%20.%26nbsp%3B%20These%20servers%20are%20Windows%202016%26nbsp%3Brunning%20built%20in%20Windows%20defender.%20Does%20security%20center%20not%20recognise%20that%20Defender%20is%20running%3F%20Or%20have%20I%20misunderstood%20something%20here%3F%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EThis%20page%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fsecurity-center%2Fsecurity-center-partner-integration%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fazure%2Fsecurity-center%2Fsecurity-center-partner-integration%3C%2FA%3E%20suggests%20that%20security%20center%20should%20discover%20Defender%20on%202016%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EThanks%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-279764%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ESecurity%20Center%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-614959%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20security%20center%20not%20detecting%20Windows%20defender%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-614959%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHave%20you%20resolved%20this%3F%20I'm%20seeing%20the%20same%20behavier.%20Thanks.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F31703%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Paul%20Paginton%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Paul Paginton
Occasional Contributor

Security center is telling giving me this info -  'Endpoint Protection not installed on Azure VMs'  .  These servers are Windows 2016 running built in Windows defender. Does security center not recognise that Defender is running? Or have I misunderstood something here?

 

This page https://docs.microsoft.com/en-us/azure/security-center/security-center-partner-integration suggests that security center should discover Defender on 2016

 

Thanks

 

1 Reply

Have you resolved this? I'm seeing the same behavier. Thanks.

@Paul Paginton