MS Access Forms Lose Header Color and Text When Running In Windows 11

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2876992%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMS%20Access%20Forms%20Lose%20Header%20Color%20and%20Text%20When%20Running%20In%20Windows%2011%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2876992%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20have%20a%20program%20that%20is%20written%20in%20MS%20Access.%20The%20headers%20of%20the%20forms%20have%20a%20custom%20color%20and%20text%20added.%20When%20the%20form%20is%20first%20opened%2C%20the%20header%20displays%20correctly.%20Once%20any%20button%20is%20pushed%20in%20the%20program%2C%20the%20header%20color%20and%20text%20disappears%20and%20becomes%20a%20solid%20white%20background.%20Only%20the%20logo%20graphic%20in%20the%20header%20is%20not%20impacted.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2876992%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Office%20Access%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%2011%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2934310%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20MS%20Access%20Forms%20Lose%20Header%20Color%20and%20Text%20When%20Running%20In%20Windows%2011%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2934310%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F430862%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40WalterWood44%3C%2FA%3E%26nbsp%3BIs%20it%20an%20mdb%2Fmde%20or%20accdb%2Faccde%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20a%20similar%20problem%20since%20WIN11%20with%20standard%20command%20buttons%20on%20an%20mdb.%20The%20color%20should%20be%20light%20grey%20but%20are%20blue-ish%20on%20form%20open%20and%20change%20to%20a%20white%20background%20if%20you%20hover%20over%20them%20with%20the%20mouse%20or%20place%20some%20other%20form%20over%20them.%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20I%20tried%20to%20replicate%20it%20on%20an%20accdb%2C%20the%20buttons%20were%20fine%20and%20kept%20the%20inital%20color.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20noticed%20the%20difference%20because%20the%20property%20%22Use%20theme%22%20does%20not%20exist%20in%20mdb.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMaybe%20mdb%2Faccdb%20is%20a%20hint%3F%20But%20anyway%2C%20it's%20a%20bug%20for%20your%20header%20and%20my%20buttons.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

We have a program that is written in MS Access. The headers of the forms have a custom color and text added. When the form is first opened, the header displays correctly. Once any button is pushed in the program, the header color and text disappears and becomes a solid white background. Only the logo graphic in the header is not impacted. 

 

1 Reply

@WalterWood44 Is it an mdb/mde or accdb/accde?

 

I have a similar problem since WIN11 with standard command buttons on an mdb. The color should be light grey but are blue-ish on form open and change to a white background if you hover over them with the mouse or place some other form over them.

When I tried to replicate it on an accdb, the buttons were fine and kept the inital color.

 

I noticed the difference because the property "Use theme" does not exist in mdb. 

 

Maybe mdb/accdb is a hint? But anyway, it's a bug for your header and my buttons.