SOLVED

Hi everyone, when i create a new pwa site in project online. I am getting error?

Occasional Contributor
No Project Web App instances found. Create at least one PWA instance before accessing this page.
 
 
I am a sharepoint admin . what are the reasons for getting this error?
 
7 Replies

a@Anil_kumar_Anakala 

 

I am also having the same issue with one of our clients. This is the first time.

We created a POL site in the O365 Admin Portal. The site was okay and can be accessed. But after less than 10mins we got the "No PWA instance was found" error. I am one of the site collection Admin.

Hi @Cathylou_Barbado 

I had tried this, It worked for me.
Download and open the SharePoint online management shell
paste the code in shell

 

Anil_kumar_Anakala_0-1634709153368.png

In strike off place type your tenant URL. In circle place type your account name. In underline place type your PWA site name.

After completion of cmds refresh the browser.

Test it in internet explorer, edge.

Hi Anil, thank you very much for this. Will try this one out. But may I know what causes this setting to be off? Based on what we experienced with other clients, the POL sites created remains accessible after creation. I'm thinking whether there are any configurations in the O365 Admin Portal that causes this setting to change automatically.
As you said the site is still visible in site collection. Actually I am also faced the same issue earlier. In SharePoint admin center, After creation of PWA site, I changed the primary admin and site owner. After 10 mins , then I faced this error.
I see. I will try to reproduce the issue in our Environment and let you know of the result.

For our other clients with POL site working properly after creation, the site remains to be accessible.

But for this particular client, after few minutes of creating the POL site, the supposed POL site would throw an error. The URL still remains the same but this time no traces of the POL site (Server Settings and the PWA web pages).

@Anil_kumar_Anakala @Cathylou_Barbado  do you have any update on this?

 

Add a Project Web Apps Site

https://docs.microsoft.com/en-us/projectonline/set-up-another-project-online-site

 

I followed the steps and get this  after a minute or two:

"


No Project Web App instances found. Create at least one PWA instance before accessing this page.
 
 

No Project Web App instances found. Create at least one PWA instance before accessing this page.

"

 

error1.pngsharepoint-site-create.png

best response confirmed by Dale Howard (MVP)
Solution

I got off the phone with Microsoft

 

https://techcommunity.microsoft.com/t5/project/project-online-error-when-accessing-a-newly-created-p...

 

I just got off the phone with Microsoft support.

Seemed that the GUI for setting this up didn't work and after running a few PowerShell commands it  showed that PWA was disabled - PWAEnabled : Disabled

We ran these in PowerShell (we changed the name here to YOUR tenant name, and YOUR site):
Connect-SPOService -url https://M365TenantNameHere-admin.sharepoint.com
Get-SPOSite -Identity https://M365TenantNameHere.sharepoint.com/sites/PWASiteNameHere |fl 
#PWAEnabled : Disabled
Set-SPOSite -Enable $true -identity https://M365TenantNameHere.sharepoint.com/sites/PWASiteNameHere