Troubleshooting ODfB PreProvisioning

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-47444%22%20slang%3D%22en-US%22%3ETroubleshooting%20ODfB%20PreProvisioning%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-47444%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYesterday%20I%20created%2014%20text%20files%20containing%20the%20UPNs%20and%20ran%20the%20script%20from%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechnet.microsoft.com%2Fen-us%2Flibrary%2Fdn800987.aspx%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechnet.microsoft.com%2Fen-us%2Flibrary%2Fdn800987.aspx%3C%2FA%3E.%20Then%20I%20used%20the%20instructions%20at%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechnet.microsoft.com%2Fen-us%2Flibrary%2Fdn911464.aspx%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechnet.microsoft.com%2Fen-us%2Flibrary%2Fdn911464.aspx%3C%2FA%3Eto%20get%20a%20list%20of%20site%20and%20I'm%20not%20seeing%20any%20of%20the%20new%20sites.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20scripts%20ran%20without%20any%20problems.%20Does%20anyone%20have%20any%20suggestions%20about%20how%20I%20can%20troubleshoot%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EHow%20can%20I%20check%20the%20status%20of%20the%20provisioning%20que%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-47444%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EOneDrive%20for%20Business%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-51897%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Troubleshooting%20ODfB%20PreProvisioning%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-51897%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Eyou%20may%20want%20to%20take%20a%20look%20at%20the%20SharePoint%20UserProfile%20Setup%20My%20Site%20Setting%20and%20confirm%20the%20site%20naming%20format%20syntax%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-51895%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Troubleshooting%20ODfB%20PreProvisioning%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-51895%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESorry%2C%20I%20was%20referring%20to%20the%20user%20names%20that%20are%20entered%20into%20the%20TXT%20file.%26nbsp%3B%20The%20example%20on%20technet%20shows%20the%20users%20names%20with%20name%40contso.onmicrosoft.com.%26nbsp%3B%20I've%20been%20using%20the%20users%20email%20address%20with%20the%20vanity%20domain%20i.e.%20name%40company.com.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-51893%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Troubleshooting%20ODfB%20PreProvisioning%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-51893%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ENot%20quite%20sure%20what%20you%20mean%2C%20but%20the%20spoadminurl%20param%20needs%20to%20be%20your%20company-admin.sharepoint.com%2C%20(onmicrosoft.com%20would%20not%20work)%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-51880%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Troubleshooting%20ODfB%20PreProvisioning%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-51880%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThanks%20for%20the%20reply%2C%20as%20you%20can%20surmise%20I%26nbsp%3Bcan't%20get%20the%20sites%20to%20provision.%26nbsp%3B%20The%20only%20thing%20I've%20not%20tried%20is%20using%20the%20tenant%20onmicrosoft.com%20name%20rather%20than%20the%20vanity%20domain%2C%20although%20I%20don't%20think%20that%20would%20matter%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-51873%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Troubleshooting%20ODfB%20PreProvisioning%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-51873%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Eyes%2C%20i%20had%20some%20errors%20in%20my%20input%20file%2C%20it%20had%20some%20Tab%20characters%20after%20the%20UPNs%20(before%20the%20next%20line%20characters)%20.%20I%20had%20sabatoged%20myself%20by%20being%20careless%20when%20I%20copy%2Fpasted%20my%20list%20of%20accounts%20into%20Notepad%20%2B%2B.%20After%20I%20cleaned%20it%20up%2C%20the%20problems%20were%20resolved.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-51851%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Troubleshooting%20ODfB%20PreProvisioning%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-51851%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDean%2C%20did%20you%20find%20a%20resolution%20to%20this%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Respected Contributor

Yesterday I created 14 text files containing the UPNs and ran the script from https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn800987.aspx. Then I used the instructions at https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn911464.aspx to get a list of site and I'm not seeing any of the new sites.

 

The scripts ran without any problems. Does anyone have any suggestions about how I can troubleshoot?

How can I check the status of the provisioning que?

6 Replies
Highlighted
Dean, did you find a resolution to this?
Highlighted

yes, i had some errors in my input file, it had some Tab characters after the UPNs (before the next line characters) . I had sabatoged myself by being careless when I copy/pasted my list of accounts into Notepad ++. After I cleaned it up, the problems were resolved.

Highlighted

Thanks for the reply, as you can surmise I can't get the sites to provision.  The only thing I've not tried is using the tenant onmicrosoft.com name rather than the vanity domain, although I don't think that would matter?

Highlighted

Not quite sure what you mean, but the spoadminurl param needs to be your company-admin.sharepoint.com, (onmicrosoft.com would not work)

Highlighted

Sorry, I was referring to the user names that are entered into the TXT file.  The example on technet shows the users names with name@contso.onmicrosoft.com.  I've been using the users email address with the vanity domain i.e. name@company.com.

Highlighted

you may want to take a look at the SharePoint UserProfile Setup My Site Setting and confirm the site naming format syntax