PowerQuery - preview: wrong date format / locale not correctly working

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1549784%22%20slang%3D%22en-US%22%3EPowerQuery%20-%20preview%3A%20wrong%20date%20format%20%2F%20locale%20not%20correctly%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1549784%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20everyone!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EA%20problem%20that%20is%20bothering%20me%20since%20weeks%2C%20I'm%20starting%20to%20go%20crazy%20on%20this.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20based%20in%20continental%20Europe%2C%20we%20use%20the%20date%20format%20dd%2Fmm%2Fyyyy%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EOn%20one%20of%20my%20PCs%20every%20query%20I%20create%20reformats%20(only%20in%20the%20preview)%20the%20dates%20in%20mm%2Fdd%2Fyyyy.%3C%2FP%3E%3CP%3EInput%20is%20correct%2C%20output%20as%20well%20is%20correctly%20displayed%20in%20dd%2Fmm%2Fyyyy%20format.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20checked%20already%20the%20regional%20setting%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E-%20in%20the%20PC%20(Italy)%20-%20via%20control%20panel%3C%2FSPAN%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSPAN%3E-%20in%20the%20PowerQuery%20workbook%20options%20(looks%20like%20by%20default%20it%20sets%20to%20US.%20Any%20change%20made%26nbsp%3Bapparently%20does%20not%20reflect%20on%20the%20preview).%26nbsp%3B%3CIMG%20class%3D%22lia-deferred-image%20lia-image-emoji%22%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Fhtml%2Fimages%2Femoticons%2Ffacepalm_40x40.gif%22%20alt%3D%22%3Afacepalm%3A%22%20title%3D%22%3Afacepalm%3A%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EOn%20other%20devices%20the%20problem%20does%20not%20appear%2C%20so%20I%20think%20it's%20something%20broken%20with%20my%20setup%20options%20somewhere.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EAny%20ideas%3F%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EFind%20attached%20a%20pic%20of%20the%20problem.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1549784%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20Apps%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Highlighted
Occasional Visitor

Hi everyone!

 

A problem that is bothering me since weeks, I'm starting to go crazy on this.

 

I'm based in continental Europe, we use the date format dd/mm/yyyy

 

On one of my PCs every query I create reformats (only in the preview) the dates in mm/dd/yyyy.

Input is correct, output as well is correctly displayed in dd/mm/yyyy format.

 

I checked already the regional setting:

- in the PC (Italy) - via control panel
- in the PowerQuery workbook options (looks like by default it sets to US. Any change made apparently does not reflect on the preview). :facepalm:

 

On other devices the problem does not appear, so I think it's something broken with my setup options somewhere.

 

Any ideas?

Find attached a pic of the problem.

0 Replies