SOLVED

Mail migration IMAP to Office 365 fails when run for a 2nd time

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2109873%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMail%20migration%20IMAP%20to%20Office%20365%20fails%20when%20run%20for%20a%202nd%20time%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2109873%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3Efor%20some%20mailboxes%20a%20migration%20from%20IMAP%20mailboxes%20to%20O365%20has%20been%20started%20in%20the%20past.%20It%20run%20successfully%20for%20some%20time.%3CBR%20%2F%3EAfter%20a%20while%20it%20was%20stopped%20and%20the%20connection%20was%20closed.%20The%20old%20migration%20requests%20were%20deleted%20from%20Exchange%20admin%20console.%3C%2FP%3E%3CP%3ENow%20a%20new%20try%20to%20start%20the%20migration%20fails%20with%20error%3C%2FP%3E%3CP%3EUserAlreadyBeingMigratedException%3A%20The%20user%20%E2%80%8E'USERNAME%40domain.dom'%20already%20has%20a%20pending%20request.%3C%2FP%3E%3CP%3EPlease%20remove%20the%20existing%20request%20and%20resume%20the%20current%20batch%20or%20start%20a%20new%20batch%20for%20this%20user.%20--%26gt%3B%20Name%20must%20be%20unique%20per%20owning%20mailbox.%3CBR%20%2F%3EThere%E2%80%8E's%20already%20a%20request%20with%20the%20name%20%E2%80%8E'IMAP%3Auser%40domain.de%E2%80%8E'%20owned%20by%20mailbox%20%E2%80%8E'EURPR01A008.PROD.OUTLOOK.COM%2FMicrosoft%20Exchange%20Hosted%20Organizations%2FNAME.onmicrosoft.com%2FUSER'.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20following%20commands%20don't%20report%20anything%3CBR%20%2F%3Eget-migrationuser%3CBR%20%2F%3EGet-MoveRequest%20%7C%20fl%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHow%20can%20the%20mailbox%20migration%20be%20restarted%20or%20the%20existing%20requests%20being%20removed%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2109873%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMigration%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2119851%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Mail%20migration%20IMAP%20to%20Office%20365%20fails%20when%20run%20for%20a%202nd%20time%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2119851%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EiHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F672105%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40AndySvints%3C%2FA%3E%2C%3C%2FP%3E%3CP%3Ethere%20was%20a%20SyncRequest%20running.%20It's%20strange%20that%20this%20request%20is%20still%20not%20visible%20in%20the%20Exchange%20Admin%20Web%20page%20(neither%20old%20nor%20new%20interface).%20I%20wonder%20why%20I%20didn't%20come%20across%20the%20article%20you%20mentioned.%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%20very%20much%20for%20your%20help.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2111943%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Mail%20migration%20IMAP%20to%20Office%20365%20fails%20when%20run%20for%20a%202nd%20time%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2111943%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F950340%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40magriii405%3C%2FA%3E%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EDid%20you%20check%20if%20there%20is%20%3CSTRONG%3ESyncRequest%3C%2FSTRONG%3E%20in%20place%3F%3C%2FP%3E%3CPRE%20class%3D%22lia-code-sample%20language-powershell%22%3E%3CCODE%3EGet-SyncRequest%20-Mailbox%20%3CAFFECTED%20user%3D%22%22%20smtp%3D%22%22%3E%3C%2FAFFECTED%3E%3C%2FCODE%3E%3C%2FPRE%3E%3CP%3EPlease%20refer%20to%20this%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fexchange-team-blog%2Ftroubleshooting-imap-migrations-to-office-365%2Fba-p%2F608832%22%20target%3D%22_blank%22%3Earticle%3C%2FA%3E%20for%20more%20information.%3C%2FP%3E%3CP%3EHope%20that%20helps.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi,

for some mailboxes a migration from IMAP mailboxes to O365 has been started in the past. It run successfully for some time.
After a while it was stopped and the connection was closed. The old migration requests were deleted from Exchange admin console.

Now a new try to start the migration fails with error

UserAlreadyBeingMigratedException: The user ‎'USERNAME@domain.dom' already has a pending request.

Please remove the existing request and resume the current batch or start a new batch for this user. --> Name must be unique per owning mailbox.
There‎'s already a request with the name ‎'IMAP:user@domain.de‎' owned by mailbox ‎'EURPR01A008.PROD.OUTLOOK.COM/Microsoft Exchange Hosted Organizations/NAME.onmicrosoft.com/USER'.

 

The following commands don't report anything
get-migrationuser
Get-MoveRequest | fl

 

How can the mailbox migration be restarted or the existing requests being removed?

2 Replies
best response confirmed by magriii405 (New Contributor)
Solution

Hello @magriii405,

Did you check if there is SyncRequest in place?

Get-SyncRequest -Mailbox <Affected User SMTP>

Please refer to this article for more information.

Hope that helps.

iHi @AndySvints,

there was a SyncRequest running. It's strange that this request is still not visible in the Exchange Admin Web page (neither old nor new interface). I wonder why I didn't come across the article you mentioned.

Thank you very much for your help.