SOLVED

connectivity test: Unblock URL: *.svc.ms

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1823584%22%20slang%3D%22en-US%22%3Econnectivity%20test%3A%20Unblock%20URL%3A%20*.svc.ms%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1823584%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20all%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAfter%20running%20the%26nbsp%3B%3CSPAN%3EMicrosoft%20365%20network%20connectivity%20test%20tool%20located%20at%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fconnectivity.office.com%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fconnectivity.office.com%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI'm%20getting%20following%20'issue'%20in%20the%20TCP%20Connection%20section%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EUnblock%20URL%3A%20*.svc.ms%3C%2FP%3E%3CP%3ETest%20FQDN(s)%20used%20were%3A%204-northcentralus1-pushp.svc.ms%206-northcentralus1-pushp.svc.ms%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20pointers%20on%20how%20to%20fix%20this%20and%20what%20it%20means%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThx%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EMathieu%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1827839%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20connectivity%20test%3A%20Unblock%20URL%3A%20*.svc.ms%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1827839%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F322007%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40mathieudenys%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bi%20got%20the%20same%2C%20got%20any%20further%20with%20this%20already%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Senior Member

Hi all,

 

After running the Microsoft 365 network connectivity test tool located at https://connectivity.office.com I'm getting following 'issue' in the TCP Connection section:

 

Unblock URL: *.svc.ms

Test FQDN(s) used were: 4-northcentralus1-pushp.svc.ms 6-northcentralus1-pushp.svc.ms

 

Any pointers on how to fix this and what it means?

 

Thx,

Mathieu

4 Replies

@mathieudenys i got the same, got any further with this already?

best response confirmed by mathieudenys (Senior Member)
Solution

@mathieudenys There's an older post on this forum where someone from MS says this is a bug.  They later say that it was resolved, but I believe that to be incorrect, as I always get this same message and it doesn't matter what network I run it on, even when there is no sort of filtering in place.  It's definitely a bug and can be ignored.

 

 

@sschreffler Its not a bug, some DNS services dont carry the zone for svc.ms E.G Google 

 

nslookup 6-northcentralus1-pushp.svc.ms 8.8.8.8

Server: dns.google
Address: 8.8.8.8

*** dns.google can't find 6-northcentralus1-pushp.svc.ms: Non-existent domain

 

nslookup 6-northcentralus1-pushp.svc.ms 208.67.222.222

Server: dns.opendns.com
Address: 208.67.222.222

Non-authoritative answer:
Name: b-0013.b-msedge.net
Address: 13.107.6.168
Aliases: 6-northcentralus1-pushp.svc.ms
6-northcentralus1.pushp.svc.ms.b-0013.b-msedge.net

Recently saw an issue on this.
Any error that says "pushp.svc.ms" can be ignored, because nothing should be using that naming convention anymore, and were deprecated a while back
The new service urls look like "pushfp.svc.ms" or "pushnp.svc.ms" (pushf / pushn)
Not sure why the Connectivity tool is still using those, but we will report it.