Microsoft Tech Community Live:  Microsoft Teams Edition
November 09, 2021, 08:00 AM - 12:00 PM (PST)

Some one please help

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2591000%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESome%20one%20please%20help%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2591000%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3ESo%20I%20am%20building%20a%20dynamic%20Teams%20List%20form%20and%20I%20am%20doing%20conditional%20formatting%20I%20want%20certain%20fields%20to%20appear%20based%20on%20conditions%2C%20and%20that%20works%20however%20when%20I%20go%20into%20the%20list%20complete%20the%20pending%20actions%20and%20I%20choose%20the%20item%20I%20want%20the%20details%20pane%20returns%20the%20following%20error%3A%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EAs%20you%20can%20see%20the%20list%20has%20the%20information%2C%20so%20I%20am%20not%20sure%20what%20I%20need%20to%20do.%20If%20I%20remove%20the%20conditional%20formatting%20from%20the%202%20columns%2C%20the%20app%20works%20as%20expected%2C%20so%20I%20know%20it%20has%20to%20be%20something%20in%20the%20formatting%20that%20I%20am%20doing%20wrong.%20In%20addition%20when%20I%20select%20a%20record%20and%20hit%20edit%2C%20it%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22JSON%20Error.PNG%22%20style%3D%22width%3A%20426px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F298668i87684436D67D8C9A%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22JSON%20Error.PNG%22%20alt%3D%22JSON%20Error.PNG%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Details%20Panel.PNG%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F298669iB3D66A82DD7B1A53%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22Details%20Panel.PNG%22%20alt%3D%22Details%20Panel.PNG%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Edit.PNG%22%20style%3D%22width%3A%20210px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F298670i23DFDC1814EBE8AF%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22Edit.PNG%22%20alt%3D%22Edit.PNG%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EI%20am%20using%20simple%20formulas%20in%20column%20formatting%20and%20not%20really%20using%20JSON%20the%20formula%20for%20%22Agent%22%20is%20%3Dif(%5B%24Category%5D%20%3D%3D%20'Agent'%2C%20'true'%2C%20'false')%20and%20JSON%20validator%20says%20the%20%3Dif%20is%20wrong%20and%20it%20states%20it%20should%20be%20without%20the%20%3D%20but%20it%20is%20not%20a%20valid%20formula.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20is%20a%20SharePoint%20List%2C%20And%20I%20am%20using%20it%20in%20a%20column%20called%20%22Agent%22%20and%20a%20column%20called%20%22Team%20Meeting%22%20and%20it%20is%20pointed%20at%20a%20column%20called%20%22Category%22.%20So%20if%20the%20Category%20is%20%22Agent%22%20then%20only%20that%20field%20will%20be%20visible%20and%20likewise%20with%20the%20one%20for%20%22Team%22.%20This%20function%20is%20working%2C%20however%20I%20am%20getting%20an%20error%2C%20when%20I%20am%20trying%20to%20view%20the%20record%20in%20the%20%22Details%20Pane%22%20and%20also%20none%20of%20the%20record%20is%20visible%20when%20you%20click%20on%20edit.%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMy%20formulas%20appear%20to%20be%20correct%20and%20like%20I%20said%20previously%20when%20I%20remove%20the%20formulas%20the%20form%20works%20as%20expected.%20Here%20are%20the%20formulas%20again%3A%26nbsp%3B%3Dif(%5B%24Category%5D%20%3D%3D%20'Agent'%2C%20'true'%2C%20'false')%20And%26nbsp%3B%3Dif(%5B%24Category%5D%20%3D%3D%20'Team'%2C%20'true'%2C%20'false')%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2591000%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ECommunity%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2591983%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Some%20one%20please%20help%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2591983%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F1103558%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Chrisfoster1330%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EHello!%20You've%20posted%20your%20question%20in%20the%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FCommunity-Discussion%2Fbd-p%2FCommunityQuestions%22%20target%3D%22_blank%22%3ETech%20Community%20Discussion%20space%2C%3C%2FA%3E%20which%20is%20intended%20for%20discussion%20around%20the%20Tech%20Community%20website%20itself%2C%20not%20product%20questions.%20I'm%20moving%20your%20question%20to%20the%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fmicrosoft-teams%2Fct-p%2FMicrosoftTeams%22%20target%3D%22_self%22%3EMicrosoft%20Teams%20space%3C%2FA%3E-%20please%20post%20Microsoft%20Teams%20questions%20here%20in%20the%20future.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

So I am building a dynamic Teams List form and I am doing conditional formatting I want certain fields to appear based on conditions, and that works however when I go into the list complete the pending actions and I choose the item I want the details pane returns the following error:

 

 

As you can see the list has the information, so I am not sure what I need to do. If I remove the conditional formatting from the 2 columns, the app works as expected, so I know it has to be something in the formatting that I am doing wrong. In addition when I select a record and hit edit, itJSON Error.PNGDetails Panel.PNGEdit.PNG

I am using simple formulas in column formatting and not really using JSON the formula for "Agent" is =if([$Category] == 'Agent', 'true', 'false') and JSON validator says the =if is wrong and it states it should be without the = but it is not a valid formula.

 

This is a SharePoint List, And I am using it in a column called "Agent" and a column called "Team Meeting" and it is pointed at a column called "Category". So if the Category is "Agent" then only that field will be visible and likewise with the one for "Team". This function is working, however I am getting an error, when I am trying to view the record in the "Details Pane" and also none of the record is visible when you click on edit.  

 

My formulas appear to be correct and like I said previously when I remove the formulas the form works as expected. Here are the formulas again: =if([$Category] == 'Agent', 'true', 'false') And =if([$Category] == 'Team', 'true', 'false')

1 Reply

@Chrisfoster1330 

Hello! You've posted your question in the Tech Community Discussion space, which is intended for discussion around the Tech Community website itself, not product questions. I'm moving your question to the Microsoft Teams space- please post Microsoft Teams questions here in the future.