New Teams - Unicode Hex Character and Emoji

Copper Contributor

Hi, 

 

I'm trying the Teams New version, and I have an issue with the emoji that are not displayed correctly.

Messages are created with powershell to a webhook.

 

With version : 1.6.00.27573 (64 bits) :

Raphmax_0-1698243812265.png

Same message with the "Try New Teams" :

Raphmax_1-1698243877477.png

 

Powershell command : 

 

$Form = @{
title=$args[0]
text="Alert Teams $Period : $text"
}
$json=$Form | ConvertTo-Json

Invoke-RestMethod -Uri $Uri -Method Post -Body $json -ContentType 'application/json'

 

Thanks for your help

 

Raph

 

7 Replies

Hello@Raphmax 

welcome to the Microsoft community, my name is Recep I'll be happy to help you today.

I understand that Emoji is not displaying correctly in the new teams.

Please note that the New Teams version is still in development and not yet performing to its full potential, Microsoft is working on improving the UI to make it clearer for customers.

For product feedback, kindly use this link to drop your feedback about this product: https://feedbackportal.microsoft.com/feedback/forum/ad198462-1c1c-ec11-b6e7-0022481f8472

Also, providing you with the Microsoft Office 365 Roadmap Link so that you keep yourselves equipped with the newer features and functionalities - https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/roadmap?filters=

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved

If you like my response, please give it a Like :smile:

Appreciate your Kudos! Proud to contribute! :)

 

Hi @Recep_Gencaslan695 

 

I hope that dev team will see that issue, and fix that in the next version ;)

Hello@Raphmax 

 

The engineering team are actively looking into it.

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved

If you like my response, please give it a Like :smile:

Appreciate your Kudos! Proud to contribute! :)

 

Hi,

As the issue is not resolved as we speak, i'll let this thread open ;)

Hope to close it soon ;)
I was hit after updating to 1.6.00.27573 (64-Bit). I didn't change the edition etc. so it seems to be a regression and therefore IMHO a bug.

Hi @Recep_Gencaslan695,

 

My Teams version auto updates to 1.6.00.29964 (64 bits) , and now, the emoji and webhook icons are broken (without using the "new teams" checkbox) :

 

Raphmax_0-1699349177544.png

 

It's also broken when New teams is checked.

 

So it's a regression...

 

Thanks for the help and feedback to dev team.

 

 

 

 

Client is now in version 23285.3604.2469.4152 and still the issue.

Is the dev team aware of WebHook icon issue and hex code issue ?