Microsoft Teams for Linux never loads

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-3237487%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMicrosoft%20Teams%20for%20Linux%20never%20loads%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-3237487%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EUp%20until%20very%20recently%2C%20Teams%20for%20Linux%20(that%20I%20believe%20had%20labelled%20itself%20%22preview%22)%2C%20currently%20from%20AUR%20package%20%60teams%60%2C%20worked%20flawlessly.%20After%20a%20system%20update%2C%20Teams%20version%201.4.00.26453-1%20does%20not%20load.%20It%20spins%20for%20a%20while%20and%20then%20shows%20a%20blank%20purple%20window.%20I%20have%20tried%20uninstalling%20and%20reinstalling%20to%20no%20avail.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22gtoombs_0-1646156938540.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F352123iFFD508EB2EE9FEDF%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D400%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22gtoombs_0-1646156938540.png%22%20alt%3D%22gtoombs_0-1646156938540.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAfter%20an%20attempted%20run%2C%20~%2F.config%2FMicrosoft%2FMicrosoft%20Teams%2Flogs.txt%20shows%20a%20lot%20of%20content%2C%20including%20potentially%20interesting%20entries%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CPRE%20class%3D%22lia-code-sample%20language-markdown%22%3E%3CCODE%3E%60%60%60%0ATue%20Mar%2001%202022%2012%3A48%3A00%20GMT-0500%20(Eastern%20Standard%20Time)%20%26lt%3B42601%26gt%3B%20--%20info%20--%20isDeviceInfoIdV2Enabled%20%3D%20undefined%2C%20isDeviceInfoIdEnabled%20%3D%20true%2C%20isOverwriteDeviceInfoIdEnabled%20%3D%20undefined%20%0A%0A...%0ATue%20Mar%2001%202022%2012%3A48%3A01%20GMT-0500%20(Eastern%20Standard%20Time)%20%26lt%3B42601%26gt%3B%20--%20error%20--%20getInstallOrUpdateTime%20failed%20%0A%0ATue%20Mar%2001%202022%2012%3A48%3A01%20GMT-0500%20(Eastern%20Standard%20Time)%20%26lt%3B42601%26gt%3B%20--%20error%20--%20Error%20occurred%20while%20saving%20env_config.json%20%0A%0ATue%20Mar%2001%202022%2012%3A48%3A01%20GMT-0500%20(Eastern%20Standard%20Time)%20%26lt%3B42601%26gt%3B%20--%20error%20--%20Renderer%20process%20crashed%3B%20rendererName%3DloadingWindow%3B%20crashType%3Dcrashed%3B%20url%3D%3B%20restarting%20app%3DNO%20%0A%0ATue%20Mar%2001%202022%2012%3A48%3A13%20GMT-0500%20(Eastern%20Standard%20Time)%20%26lt%3B42738%26gt%3B%20--%20error%20--%20App%20subsequent%20launch%20-%20main%20window%20has%20closed%20or%20crashed%20unexpectedly%2C%20restarting%20new%20app%20%0A%60%60%60%3C%2FCODE%3E%3C%2FPRE%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20running%20Manjaro%20Linux.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-3237487%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Occasional Visitor

Up until very recently, Teams for Linux (that I believe had labelled itself "preview"), currently from AUR package `teams`, worked flawlessly. After a system update, Teams version 1.4.00.26453-1 does not load. It spins for a while and then shows a blank purple window. I have tried uninstalling and reinstalling to no avail.

 

gtoombs_0-1646156938540.png

 

 

After an attempted run, ~/.config/Microsoft/Microsoft Teams/logs.txt shows a lot of content, including potentially interesting entries

 

```
Tue Mar 01 2022 12:48:00 GMT-0500 (Eastern Standard Time) <42601> -- info -- isDeviceInfoIdV2Enabled = undefined, isDeviceInfoIdEnabled = true, isOverwriteDeviceInfoIdEnabled = undefined 

...
Tue Mar 01 2022 12:48:01 GMT-0500 (Eastern Standard Time) <42601> -- error -- getInstallOrUpdateTime failed 

Tue Mar 01 2022 12:48:01 GMT-0500 (Eastern Standard Time) <42601> -- error -- Error occurred while saving env_config.json 

Tue Mar 01 2022 12:48:01 GMT-0500 (Eastern Standard Time) <42601> -- error -- Renderer process crashed; rendererName=loadingWindow; crashType=crashed; url=; restarting app=NO 

Tue Mar 01 2022 12:48:13 GMT-0500 (Eastern Standard Time) <42738> -- error -- App subsequent launch - main window has closed or crashed unexpectedly, restarting new app 
```

 

I am running Manjaro Linux.

 

0 Replies