Issue with Teams and USB connected audio devices

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1340241%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Issue%20with%20Teams%20and%20USB%20connected%20audio%20devices%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1340241%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EPlease%20can%20I%20have%20an%20update%20on%20this%20issue%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1222468%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIssue%20with%20Teams%20and%20USB%20connected%20audio%20devices%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1222468%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWhen%20I%20connect%20an%20audio%20device%20over%20USB%20to%20my%20laptop%2C%20Teams%20opens%20and%20then%20immediately%20disconnects%20the%20meeting.%20I%20can%20connect%20the%20same%20devices%20over%20Bluetooth%20and%20I%20do%20not%20get%20the%20issue.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20tried%20this%20on%20two%20different%20Jabra%20speakers%20and%20a%20Sennheiser%20headset%2C%20so%20it%20doesn't%20seem%20to%20be%20related%20to%20the%20device%20manufacturer.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20using%20a%20HP%20G5%20Zbook%20360x.%20All%20drivers%20and%20BIOS%20are%20up%20to%20date.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1222468%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESettings%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1616064%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Issue%20with%20Teams%20and%20USB%20connected%20audio%20devices%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1616064%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EStill%20awaiting%20an%20official%20response.%20If%20nothing%20within%202%20weeks%20shall%20take%20further%20action%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

When I connect an audio device over USB to my laptop, Teams opens and then immediately disconnects the meeting. I can connect the same devices over Bluetooth and I do not get the issue.

 

I have tried this on two different Jabra speakers and a Sennheiser headset, so it doesn't seem to be related to the device manufacturer.

 

I am using a HP G5 Zbook 360x. All drivers and BIOS are up to date.

2 Replies
Highlighted

Please can I have an update on this issue?

Highlighted

Still awaiting an official response. If nothing within 2 weeks shall take further action