Start menu layout group disappears for some devices

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1985650%22%20slang%3D%22en-US%22%3EStart%20menu%20layout%20group%20disappears%20for%20some%20devices%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1985650%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20have%20an%20MDM%20Device%20Restriction%20profile%20that%20is%20applying%20a%20number%20of%20settings%20including%20a%20custom%20Win10%20Start%20menu%20group.%20The%20group%20consists%20of%203%20web%20links%20and%201%20app%20shortcut.%20The%20profile%20applies%20successfully%20to%20devices%20however%20from%20time%20to%20time%2C%20the%20group%20disappears%20for%20some%20users.%20If%20the%20devices%20is%20restarted%20the%20group%20reappears.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe've%20checked%20conflicts%20with%20any%20GPOs%20etc.%20however%20cannot%20see%20any%20reason%20for%20this%20behavior.%20Has%20anyone%20else%20come%20across%20this%20issue%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1985650%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EIntune%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMobile%20Device%20Management%20(MDM)%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
New Contributor

We have an MDM Device Restriction profile that is applying a number of settings including a custom Win10 Start menu group. The group consists of 3 web links and 1 app shortcut. The profile applies successfully to devices however from time to time, the group disappears for some users. If the devices is restarted the group reappears.

 

We've checked conflicts with any GPOs etc. however cannot see any reason for this behavior. Has anyone else come across this issue?

1 Reply

@scurrier I've seen similar behavior. Try to re-create the XML from scratch. Be careful when you modify the XML afterward.