Managed Home Screen Dedicated Devices in Multi-app Kiosk Mode_No Virtual Home Button

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1520085%22%20slang%3D%22en-US%22%3EManaged%20Home%20Screen%20Dedicated%20Devices%20in%20Multi-app%20Kiosk%20Mode_No%20Virtual%20Home%20Button%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1520085%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20All%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20testing%20out%20the%20Managed%20Home%20Screen%20with%202-3%20apps%20on%20dedicated%20devices%20in%20multi-app%20kiosk%20mode.%20I%20tested%20them%20on%20a%20Zebra%20TC77%2C%20which%20has%20physical%20buttons%20below%20the%20display%2C%20and%20all%20worked%20as%20expected.%20However%2C%20when%20testing%20on%20a%20Zebra%20TC57%2C%20the%20Home%20Button%20and%20Recent%20Apps%20buttons%20disappear%20shortly%20after%20rebooting%20the%20device%2C%20or%20immediately%20after%20opening%20any%20of%20the%202-3%20apps.%20I've%20spoken%20with%20Microsoft%20and%20this%20is%20by%20design%2C%20which%20makes%20sense.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHowever%2C%20both%20the%20Device%20Configuration%20Profile%20and%20Managed%20Home%20Screen%20App%20Configuration%20Profile%20offers%20settings%20for%20a%20Virtual%20Home%20Button.%20I%20have%20attempted%20to%20enable%20this%20as%20both%20a%20%22swipe-up%22%20and%20a%20%22floating%22%20virtual%20home%20button%2C%20in%20both%20the%20Device%20Config%20Profile%20and%20the%20App%20Config%20Profile%2C%20and%20the%20Virtual%20Home%20Button%20does%20not%20appear.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20believe%20the%20issue%20is%20related%20to%20the%20Overlay%20Permissions%2C%20because%20when%20I%20have%20the%20Virtual%20Home%20Button%20enabled%2C%20the%20Managed%20Home%20Screen%20Settings%20shows%20a%20red%20notification%20which%20wants%20me%20to%20grant%20Overlay%20Permissions%20for%20the%20app.%20Those%20permissions%20have%20already%20been%20granted.%20When%20I%20turn%20off%20the%20Virtual%20Home%20Button%2C%20that%20notification%20goes%20away.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22techtest_1-1595436218158.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F207169iC7D92FEBA506F77A%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22techtest_1-1595436218158.png%22%20alt%3D%22techtest_1-1595436218158.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22techtest_2-1595436240737.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F207171i582542F66243FE44%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22techtest_2-1595436240737.png%22%20alt%3D%22techtest_2-1595436240737.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22techtest_0-1595436196765.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F207168iB51F9D608A106C72%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22techtest_0-1595436196765.png%22%20alt%3D%22techtest_0-1595436196765.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anyone%20have%20any%20ideas%20on%20a%20solution%20for%20this%20issue%3F%20I%20do%20have%20an%20open%20ticket%20with%20Microsoft%20and%20will%20update%20this%20post%20if%20we%20reach%20a%20resolution.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1520085%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EIntune%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EManaged%20Home%20Screen%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EManaged%20Home%20Screen%20app%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Highlighted
Occasional Contributor

Hi All,

 

I'm testing out the Managed Home Screen with 2-3 apps on dedicated devices in multi-app kiosk mode. I tested them on a Zebra TC77, which has physical buttons below the display, and all worked as expected. However, when testing on a Zebra TC57, the Home Button and Recent Apps buttons disappear shortly after rebooting the device, or immediately after opening any of the 2-3 apps. I've spoken with Microsoft and this is by design, which makes sense.

 

However, both the Device Configuration Profile and Managed Home Screen App Configuration Profile offers settings for a Virtual Home Button. I have attempted to enable this as both a "swipe-up" and a "floating" virtual home button, in both the Device Config Profile and the App Config Profile, and the Virtual Home Button does not appear.

 

I believe the issue is related to the Overlay Permissions, because when I have the Virtual Home Button enabled, the Managed Home Screen Settings shows a red notification which wants me to grant Overlay Permissions for the app. Those permissions have already been granted. When I turn off the Virtual Home Button, that notification goes away.

techtest_1-1595436218158.pngtechtest_2-1595436240737.pngtechtest_0-1595436196765.png

 

Does anyone have any ideas on a solution for this issue? I do have an open ticket with Microsoft and will update this post if we reach a resolution.

0 Replies