Home

AutoPilotConfiguration.json disappears during OOBE Windows 10 1903

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-677791%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAutoPilotConfiguration.json%20disappears%20during%20OOBE%20Windows%2010%201903%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-677791%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20are%20using%20the%20%22autopilot%20for%20existing%20devices%22%20workflow%2C%20and%20in%20our%20VM%20testing%2C%20we%20are%20finding%20that%20sometimes%20the%20autopilotconfiguration.json%20files%20disappears%20during%20OOBE.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E1.%20autopilotconfiguration.json%20copies%20successfully%20during%20task%20sequence%3C%2FP%3E%3CP%3E2.%20it%20is%20not%20on%20disk%20at%20the%20welcome%20screen%3C%2FP%3E%3CP%3E3.%20machine%20does%20not%20get%20added%20to%20autopilot%20devices%20group%20(configured%20with%20enrollmentprofilename%20value)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20essentially%20breaks%20our%20workflow%20as%20we%20have%20configuration%20policies%20and%20apps%20deployed%20to%20the%20autopilot%20devices%20group.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-677791%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EIntune%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
derekliu
Occasional Contributor

We are using the "autopilot for existing devices" workflow, and in our VM testing, we are finding that sometimes the autopilotconfiguration.json files disappears during OOBE.

 

1. autopilotconfiguration.json copies successfully during task sequence

2. it is not on disk at the welcome screen

3. machine does not get added to autopilot devices group (configured with enrollmentprofilename value)

 

This essentially breaks our workflow as we have configuration policies and apps deployed to the autopilot devices group. 

 

Thanks!