Why don't my SharePoint links in my Microsoft Forms work?

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2748659%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhy%20don't%20my%20SharePoint%20links%20in%20my%20Microsoft%20Forms%20work%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2748659%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%20i%20am%20trying%20to%20add%20a%20link%20into%20a%20form%20(all%20internal)%20but%20it%20does%20not%20direct%20to%20that%20page.%20Its%20a%20link%20to%20a%20page%20on%20or%20internal%20intranet%2C%20am%20i%20doing%20something%20wrong%3F%20Thanks%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2748659%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EForms%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Forms%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2748739%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Why%20don't%20my%20SharePoint%20links%20in%20my%20Microsoft%20Forms%20work%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2748739%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F1155344%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40CaronH%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bwhere%20are%20you%20trying%20to%20add%20the%20urls%3F%20Links%20to%20our%20SharePoint%20intranet%20work%20fine%20for%20me%20when%20put%20into%20the%20form%20description%20field%20or%20into%20a%20question.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-center%22%20image-alt%3D%22links2.png%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F310283iB17BD9B5671A2285%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22links2.png%22%20alt%3D%22links2.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERob%3CBR%20%2F%3ELos%20Gallardos%3CBR%20%2F%3E%3CFONT%20size%3D%222%22%20color%3D%22%23006400%22%3EIntranet%2C%20SharePoint%20and%20Power%20Platform%20Manager%20(and%20classic%201967%20Morris%20Traveller%20driver)%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi, i am trying to add a link into a form (all internal) but it does not direct to that page. Its a link to a page on or internal intranet, am i doing something wrong? Thanks

5 Replies

@CaronH where are you trying to add the urls? Links to our SharePoint intranet work fine for me when put into the form description field or into a question.

links2.png

 

Rob
Los Gallardos
Intranet, SharePoint and Power Platform Manager (and classic 1967 Morris Traveller driver)

 

@RobElliott

Hi! Thanks for picking this up.

 

So, there are two addresses (the info in the bar at the top), one external for a NHS page, which only takes you to the NHS homepage. This i can work with, as i can type an instruction for what to search next to the link. The 2nd is the address for one of our Sharepoint pages, which just takes you to a Microsoft page, not the SharePoint at all. I'm not a tech person, so it doesn't take a lot to confuse my teeny tiny brain...... 

@RobElliott they are in the question fields

@CaronH The link won't work while you are editing the form, but when you preview the form or use it live the link should be fine. The image below has a link going direct to a SharePoint page and it opens in a new tab with no problem:

 

links3.png

 

Thanks Rob, i will give it another try!