SOLVED

Image at the top of the survey is slow to load

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1587121%22%20slang%3D%22en-US%22%3EImage%20at%20the%20top%20of%20the%20survey%20is%20slow%20to%20load%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1587121%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anyone%20else%20have%20the%20problem%20where%20the%20image%20(e.g.%20a%20company%20logo)%20at%20the%20top%20of%20the%20Forms%20Pro%20Survey%20shows%20a%20spinner%20for%20ages%2C%20and%20sometimes%20fails%20to%20load%20altogether%20saying%20it's%20taking%20too%20long%20%3F.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20ideas%20on%20how%20to%20minimise%2Favoid%20this%20issue%20and%20still%20use%20a%20graphic%20image%20please%20%3F!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1587121%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3Egraphic%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EImage%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ELoad%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3Eslow%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESurvey%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1588138%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Image%20at%20the%20top%20of%20the%20survey%20is%20slow%20to%20load%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1588138%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EJust%20wondering%20whether%20the%20issue%20is%20based%20on%20maybe%20the%20size%20or%20file%20format%20of%20the%20image...%20it%20may%20also%20be%20dependent%20upon%20where%20the%20logo%20is%20stored.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EJo%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1588798%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Image%20at%20the%20top%20of%20the%20survey%20is%20slow%20to%20load%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1588798%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F582320%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40JoLamo%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bthese%20are%20fair%20questions.%20I%20don't%20think%20these%20are%20factors%20though%20as%20the%20file%20is%20only%20a%20standard%20jpeg%20file%2C%20less%20than%2060k%2C%20of%20dimensions%20500x167%20pixels!.%3C%2FP%3E%3CP%3EMy%20guess%20is%20that%20the%20issue%20seems%20to%20be%20with%20latency%20-%20sometimes%20the%20graphic%20appears%20straight%20away%2C%20other%20times%20it%20keeps%20spinning%20and%20appears%20minutes%20later%2C%20or%20fails%20with%20an%20error%20message%20saying%20it%20couldn't%20load%20it.%20I%20have%20uploaded%20the%20file%20and%20it%20is%20being%20drawn%20from%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Flists.office.com%2FImages%2F....%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Flists.office.com%2FImages%2F....%3C%2FA%3E.%20so%20I'm%20not%20sure%20how%20to%20fix%20this...%20it%20just%20looks%20really%20bad%20if%20we're%20using%20it%20with%20customers...%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1589051%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Image%20at%20the%20top%20of%20the%20survey%20is%20slow%20to%20load%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1589051%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F418655%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40PE19212%3C%2FA%3E%26nbsp%3Blooking%20at%20that%20url%20in%20your%20message%20it%20seems%20as%20though%20Microsoft%20are%20using%20the%20new%20Lists%20to%20store%20the%20images%2C%20but%20it%20hasn't%20rolled%20out%20to%20everyone%20yet%26nbsp%3B%20-%20I%20don't%20have%20it%20in%20my%20tenant%20-%20so%20that%20might%20possibly%20be%20the%20cause.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERob%3CBR%20%2F%3ELos%20Gallardos%3CBR%20%2F%3E%3CFONT%20size%3D%222%22%20color%3D%22%23333399%22%3EMicrosoft%20Power%20Automate%20Community%20Super%20User%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1589287%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Image%20at%20the%20top%20of%20the%20survey%20is%20slow%20to%20load%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1589287%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F174092%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Rob%20Elliott%3C%2FA%3E%26nbsp%3B-%20thanks%2C%20that%20is%20useful%20to%20know.%3C%2FP%3E%3CP%3EIs%20there%20anywhere%20I%20can%20check%20to%20see%20which%20%22features%22%20my%20Production%20Tenancy%20is%20partaking%20in%20for%20Forms%20Pro%20please%20%3F.%20I%20am%20not%20sure%20if%20I%20can%20control%20this%20in%20any%20way%2C%20but%20it%20would%20seem%20a%20good%20idea%20to%20be%20able%20to%20manage%20change%20on%20a%20Production%20site%20and%20be%20able%20to%20test%20them%20first%20in%20my%20Forms%20Pro%20Sandbox%20environment.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi,

Does anyone else have the problem where the image (e.g. a company logo) at the top of the Forms Pro Survey shows a spinner for ages, and sometimes fails to load altogether saying it's taking too long ?.

 

Any ideas on how to minimise/avoid this issue and still use a graphic image please ?!

 

Thanks :)

4 Replies
Hi

Just wondering whether the issue is based on maybe the size or file format of the image... it may also be dependent upon where the logo is stored.

Jo

@JoLamo these are fair questions. I don't think these are factors though as the file is only a standard jpeg file, less than 60k, of dimensions 500x167 pixels!.

My guess is that the issue seems to be with latency - sometimes the graphic appears straight away, other times it keeps spinning and appears minutes later, or fails with an error message saying it couldn't load it. I have uploaded the file and it is being drawn from https://lists.office.com/Images/..... so I'm not sure how to fix this... it just looks really bad if we're using it with customers...

best response confirmed by PE19212 (New Contributor)
Solution

@PE19212 looking at that url in your message it seems as though Microsoft are using the new Lists to store the images, but it hasn't rolled out to everyone yet  - I don't have it in my tenant - so that might possibly be the cause.

 

Rob
Los Gallardos
Microsoft Power Automate Community Super User

@RobElliott - thanks, that is useful to know.

Is there anywhere I can check to see which "features" my Production Tenancy is partaking in for Forms Pro please ?. I am not sure if I can control this in any way, but it would seem a good idea to be able to manage change on a Production site and be able to test them first in my Forms Pro Sandbox environment.