Problem accessing OWA after applying the Security Update

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2204487%22%20slang%3D%22en-US%22%3EProblem%20accessing%20OWA%20after%20applying%20the%20Security%20Update%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2204487%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20Experts%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20a%20problem%20with%20the%20last%20security%20update%20.%20i%20have%20a%20farm%20of%208%20DAG%20servers%20and%20i%20started%20updating%20server%20number%20I%20got%20an%20error%20500%20but%20was%20able%20to%20troobleshoot%20because%20i%20had%20an%20event%20in%20the%20application%20log%20about%20a%20directory%20missing.but%20what%20is%20surprising%20while%20updating%20server%202%20.%2C%20The%20OWA%20breaks%20again%20and%20affected%20even%20the%20OWA%20of%20server%201%20is%20there%20something%20i%20am%20missing%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20tried%20to%20run%20the%20Updatecas%20as%20mention%20in%20the%20FAQ%20but%20No%20success%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2204487%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2205894%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Problem%20accessing%20OWA%20after%20applying%20the%20Security%20Update%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2205894%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F96553%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Gaston%20NDOUMBE%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20the%20following%3A%3CBR%20%2F%3E1.Start%20IIS%20Manager%20on%20the%20server.%3CBR%20%2F%3E2.Navigate%20to%20Exchange%20Backend%20website%20%26gt%3B%20ECP%20Virtual%20directory.%3CBR%20%2F%3E3.Select%20Application%20settings%20%26gt%3B%20BinsearchFolder.%3CBR%20%2F%3E4.Check%20the%20paths%20to%20the%20Exchange%20directories%20that%20are%20listed.%20You%20might%20see%20directory%20paths%20that%20resemble%20the%20following%3A%3CBR%20%2F%3E%E2%80%A2%25ExchangeInstallDir%25bin%3B%25ExchangeInstallDir%25bin%5CCmdletExtensionAgents%3B%25ExchangeInstallDir%25ClientAccess%5COwa%5Cbin%3CBR%20%2F%3E1.Replace%20the%20paths%20with%20the%20following%20paths%3A%3CBR%20%2F%3E%E2%80%A2C%3A%5CProgram%20Files%5CMicrosoft%5CExchange%20Server%5CV15%5Cbin%3B%3CBR%20%2F%3E%E2%80%A2C%3A%5CProgram%20Files%5CMicrosoft%5CExchange%20Server%5CV15%5Cbin%5CCmdletExtensionAgents%3B%3CBR%20%2F%3E%E2%80%A2C%3A%5CProgram%20Files%5CMicrosoft%5CExchange%20Server%5CV15%5CClientAccess%5COwa%5Cbin%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EOption%202%3A%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3E.%5CUpdateCas.ps1%3CBR%20%2F%3E.%5CUpdateConfigFiles.ps1%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Feur02.safelinks.protection.outlook.com%2F%3Furl%3Dhttps%253A%252F%252Fdocs.microsoft.com%252Fen-us%252Fexchange%252Ftroubleshoot%252Fclient-connectivity%252Fowa-stops-working-after-update%26amp%3Bdata%3D04%257C01%257Cmubasshird%2540kia.gov.kw%257Ca6ad2eddd9774a03de4208d8e14ecc47%257Ce37decac0c2c4224a98f72e169e6d861%257C0%257C0%257C637507075850056387%257CUnknown%257CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%253D%257C1000%26amp%3Bsdata%3De4dNQ%252FFtqINi9CSxh7uWC0NM8e0GOIhG2IqEXdVvUyA%253D%26amp%3Breserved%3D0%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20nofollow%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Feur02.safelinks.protection.outlook.com%2F%3Furl%3Dhttps%253A%252F%252Fdocs.microsoft.com%252Fen-us%252Fexchange%252Ftroubleshoot%252Fclient-connectivity%252Fowa-stops-working-after-update%26amp%3Bdata%3D04%257C01%257Cmubasshird%2540kia.gov.kw%257Ca6ad2eddd9774a03de4208d8e14ecc47%257Ce37decac0c2c4224a98f72e169e6d861%257C0%257C0%257C637507075850056387%257CUnknown%257CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%253D%257C1000%26amp%3Bsdata%3De4dNQ%252FFtqINi9CSxh7uWC0NM8e0GOIhG2IqEXdVvUyA%253D%26amp%3Breserved%3D0%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%2C%3C%2FP%3E%3CP%3ERegards%2C%3CBR%20%2F%3EMD%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CFONT%20color%3D%22%23FF0000%22%3E%3CSTRONG%3E%3CFONT%20size%3D%221%202%203%204%205%206%207%22%3Eplease%20do%20like%20and%20share%20this%20post%2C%20if%20my%20answer%20resolved%20your%20issue..%3C%2FFONT%3E%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FFONT%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Hello Experts

 

I have a problem with the last security update . i have a farm of 8 DAG servers and i started updating server number I got an error 500 but was able to troobleshoot because i had an event in the application log about a directory missing.but what is surprising while updating server 2 ., The OWA breaks again and affected even the OWA of server 1 is there something i am missing?

I tried to run the Updatecas as mention in the FAQ but No success

5 Replies

Hi @Gaston NDOUMBE ,

 

Do the following:
1.Start IIS Manager on the server.
2.Navigate to Exchange Backend website > ECP Virtual directory.
3.Select Application settings > BinsearchFolder.
4.Check the paths to the Exchange directories that are listed. You might see directory paths that resemble the following:
•%ExchangeInstallDir%bin;%ExchangeInstallDir%bin\CmdletExtensionAgents;%ExchangeInstallDir%ClientAccess\Owa\bin
1.Replace the paths with the following paths:
•C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\bin;
•C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\bin\CmdletExtensionAgents;
•C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\ClientAccess\Owa\bin

 

Option 2: 
.\UpdateCas.ps1
.\UpdateConfigFiles.ps1

 

https://eur02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fexcha... 

 

Thank you,

Regards,
MD

please do like and share this post, if my answer resolved your issue..

Yes Thx I saw this article I tried the scripts and verify the path as well .Still same issue
And i dont see the errors in Application log this is very strange
I had this on a previous server but there was an entry in the Application Log and i was able to solve .
Hello Saw that one too not the same sitaution . He has an entry in the application log , i dont
Ans i checked that the file he is talking is existing
Hi,

Please open a support ticket with Microsoft.

Thank you,