Message Moderaton Approval Loop in Hybrid Scenario

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-358525%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMessage%20Moderaton%20Approval%20Loop%20in%20Hybrid%20Scenario%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-358525%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EHi%2C%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EI%20am%20currently%20troubleshooting%20an%20issue%20for%20my%20client%20in%20regards%20to%20message%20moderation.%20The%20current%20set%20up%20is%20an%20Exchange%202013%20Hybrid%20solution%20and%20they%20have%20a%20mail%20flow%20rule%20set%20up%20for%20sending%20all%20mails%20containing%20a%20zip%20file%20to%20a%20mailbox%20for%20approval.%20This%20was%20working%20fine%20until%20the%20mailbox%20was%20migrated%20to%20Exchange%20Online.%20Now%20the%20e-mails%20sent%20for%20approval%20are%20failing%20with%20the%20following%20error%20Reason%3A%20%5B%7BLED%3D550%205.2.0%20Resolver.MT.ModerationLoop%3B%20Loop%20in%20approval%20process%7D%3B%7BMSG%3D%7D%3B%7BFQDN%3D%7D%3B%7BIP%3D%7D%3B%7BLRT%3D%7D%5D.%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EIf%20I%20recreate%20the%20mail%20flow%20rule%20then%20I%20get%20the%20same%20issue%20and%20if%20I%20turn%20off%20moderation%2C%20then%20the%20mail%20gets%20delivered%20without%20the%20moderation%20option.%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EI've%20run%20out%20of%20ideas%20on%20how%20to%20resolve%20this%20issue%2C%20so%20I%20am%20turning%20to%20my%20peers%20in%20the%20community%20for%20help%20please.%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3ERgds%20Lee%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-358525%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-359691%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Message%20Moderaton%20Approval%20Loop%20in%20Hybrid%20Scenario%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-359691%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Brian%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20the%20reply%2C%20The%20mailbox%20was%20the%20target%20one%20for%20approval.%20There%20were%20rules%20on%20both%20on-prem%20and%20exchange%20online.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20fixed%20the%20issue%20by%20enabling%20TNEF%20on%20the%20remote%20domains%20and%20turning%20off%20Moderation%20on%20the%20mailbox.%20I%20added%20the%20onmicrosoft.com%20address%20to%20the%20outbound%20to%20O365%20send%20connector%20and%20the%20decision%20buttons%20appeared.%20I%20then%20had%20to%20create%20contacts%20for%20the%20on-prem%20arbitration%20mailboxes%20as%20the%20accepted%20domains%20are%20authoritative%20and%20they%20weren't%20synched%20by%20AAD%20Connect.%20The%20approval%20now%20works%20although%20it%20send%20two%20messages.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERgds%3C%2FP%3E%3CP%3ELee%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-359407%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Message%20Moderaton%20Approval%20Loop%20in%20Hybrid%20Scenario%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-359407%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhich%20mailbox%20did%20you%20move%3F%20The%20sender%20or%20the%20target%20that%20the%20approval%20goes%20to%3F%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EWould%20suspect%20you%20need%20a%20rule%20in%20both%20on%20prem%20and%20the%20cloud%20to%20deal%20with%20this%2C%20and%20if%20not%2C%20ensure%20that%20your%20hybrid%20connectors%20are%20doing%20auth%20properly%20-%20that%20is%2C%20emails%20are%20authenticated%20between%20onprem%20and%20your%20tenant%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Contributor

Hi,

I am currently troubleshooting an issue for my client in regards to message moderation. The current set up is an Exchange 2013 Hybrid solution and they have a mail flow rule set up for sending all mails containing a zip file to a mailbox for approval. This was working fine until the mailbox was migrated to Exchange Online. Now the e-mails sent for approval are failing with the following error Reason: [{LED=550 5.2.0 Resolver.MT.ModerationLoop; Loop in approval process};{MSG=};{FQDN=};{IP=};{LRT=}].

If I recreate the mail flow rule then I get the same issue and if I turn off moderation, then the mail gets delivered without the moderation option.

I've run out of ideas on how to resolve this issue, so I am turning to my peers in the community for help please.

Rgds Lee

2 Replies
Highlighted
Which mailbox did you move? The sender or the target that the approval goes to?

Would suspect you need a rule in both on prem and the cloud to deal with this, and if not, ensure that your hybrid connectors are doing auth properly - that is, emails are authenticated between onprem and your tenant

Hi Brian,

 

Thanks for the reply, The mailbox was the target one for approval. There were rules on both on-prem and exchange online.

 

I fixed the issue by enabling TNEF on the remote domains and turning off Moderation on the mailbox. I added the onmicrosoft.com address to the outbound to O365 send connector and the decision buttons appeared. I then had to create contacts for the on-prem arbitration mailboxes as the accepted domains are authoritative and they weren't synched by AAD Connect. The approval now works although it send two messages. 

 

Rgds

Lee