Message Moderaton Approval Loop in Hybrid Scenario

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-358525%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMessage%20Moderaton%20Approval%20Loop%20in%20Hybrid%20Scenario%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-358525%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EHi%2C%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EI%20am%20currently%20troubleshooting%20an%20issue%20for%20my%20client%20in%20regards%20to%20message%20moderation.%20The%20current%20set%20up%20is%20an%20Exchange%202013%20Hybrid%20solution%20and%20they%20have%20a%20mail%20flow%20rule%20set%20up%20for%20sending%20all%20mails%20containing%20a%20zip%20file%20to%20a%20mailbox%20for%20approval.%20This%20was%20working%20fine%20until%20the%20mailbox%20was%20migrated%20to%20Exchange%20Online.%20Now%20the%20e-mails%20sent%20for%20approval%20are%20failing%20with%20the%20following%20error%20Reason%3A%20%5B%7BLED%3D550%205.2.0%20Resolver.MT.ModerationLoop%3B%20Loop%20in%20approval%20process%7D%3B%7BMSG%3D%7D%3B%7BFQDN%3D%7D%3B%7BIP%3D%7D%3B%7BLRT%3D%7D%5D.%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EIf%20I%20recreate%20the%20mail%20flow%20rule%20then%20I%20get%20the%20same%20issue%20and%20if%20I%20turn%20off%20moderation%2C%20then%20the%20mail%20gets%20delivered%20without%20the%20moderation%20option.%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EI've%20run%20out%20of%20ideas%20on%20how%20to%20resolve%20this%20issue%2C%20so%20I%20am%20turning%20to%20my%20peers%20in%20the%20community%20for%20help%20please.%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3ERgds%20Lee%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-358525%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-359691%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Message%20Moderaton%20Approval%20Loop%20in%20Hybrid%20Scenario%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-359691%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Brian%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20the%20reply%2C%20The%20mailbox%20was%20the%20target%20one%20for%20approval.%20There%20were%20rules%20on%20both%20on-prem%20and%20exchange%20online.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20fixed%20the%20issue%20by%20enabling%20TNEF%20on%20the%20remote%20domains%20and%20turning%20off%20Moderation%20on%20the%20mailbox.%20I%20added%20the%20onmicrosoft.com%20address%20to%20the%20outbound%20to%20O365%20send%20connector%20and%20the%20decision%20buttons%20appeared.%20I%20then%20had%20to%20create%20contacts%20for%20the%20on-prem%20arbitration%20mailboxes%20as%20the%20accepted%20domains%20are%20authoritative%20and%20they%20weren't%20synched%20by%20AAD%20Connect.%20The%20approval%20now%20works%20although%20it%20send%20two%20messages.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERgds%3C%2FP%3E%3CP%3ELee%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-359407%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Message%20Moderaton%20Approval%20Loop%20in%20Hybrid%20Scenario%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-359407%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhich%20mailbox%20did%20you%20move%3F%20The%20sender%20or%20the%20target%20that%20the%20approval%20goes%20to%3F%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EWould%20suspect%20you%20need%20a%20rule%20in%20both%20on%20prem%20and%20the%20cloud%20to%20deal%20with%20this%2C%20and%20if%20not%2C%20ensure%20that%20your%20hybrid%20connectors%20are%20doing%20auth%20properly%20-%20that%20is%2C%20emails%20are%20authenticated%20between%20onprem%20and%20your%20tenant%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Contributor

Hi,

I am currently troubleshooting an issue for my client in regards to message moderation. The current set up is an Exchange 2013 Hybrid solution and they have a mail flow rule set up for sending all mails containing a zip file to a mailbox for approval. This was working fine until the mailbox was migrated to Exchange Online. Now the e-mails sent for approval are failing with the following error Reason: [{LED=550 5.2.0 Resolver.MT.ModerationLoop; Loop in approval process};{MSG=};{FQDN=};{IP=};{LRT=}].

If I recreate the mail flow rule then I get the same issue and if I turn off moderation, then the mail gets delivered without the moderation option.

I've run out of ideas on how to resolve this issue, so I am turning to my peers in the community for help please.

Rgds Lee

2 Replies
Which mailbox did you move? The sender or the target that the approval goes to?

Would suspect you need a rule in both on prem and the cloud to deal with this, and if not, ensure that your hybrid connectors are doing auth properly - that is, emails are authenticated between onprem and your tenant
Highlighted

Hi Brian,

 

Thanks for the reply, The mailbox was the target one for approval. There were rules on both on-prem and exchange online.

 

I fixed the issue by enabling TNEF on the remote domains and turning off Moderation on the mailbox. I added the onmicrosoft.com address to the outbound to O365 send connector and the decision buttons appeared. I then had to create contacts for the on-prem arbitration mailboxes as the accepted domains are authoritative and they weren't synched by AAD Connect. The approval now works although it send two messages. 

 

Rgds

Lee