Home

Hybrid Agent Configuration fails

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-690002%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHybrid%20Agent%20Configuration%20fails%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-690002%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ei%20am%20currently%20trying%20to%20configure%20the%20Hybrid%20Agent%20Public%20Preview%20and%20i%20am%20always%20getting%20the%20following%20error%20in%20step%208d.%20(described%20here%3A%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fexchange%2Fhybrid-deployment%2Fhybrid-agent%23installation-steps%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fexchange%2Fhybrid-deployment%2Fhybrid-agent%23installation-steps%3C%2FA%3E)%20with%20the%20following%20error%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EMicrosoft.Exchange.Management.Migration.MigrationService.Endpoint.TestMigrationServerAvailability.InternalProcessEndpoint(Boolean%20fromAutoDiscover)'%20IsValid%3D1%20Message%3D'The%20connection%20to%20the%20server%20'%3CGUID%3E.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net'%20could%20not%20be%20completed.'%20ObjectState%3D'New'%20Result%3D'Failed'%20SupportsCutover%3D0%7D%202019.03.28%2015%3A26%3A19.498%2010341%20%5BClient%3DUX%2C%20Page%3DHybridConnectorInstall%2C%20Step%3DTestOrgRoute%2C%20Thread%3D26%5D%20FINISH%20Time%3D345.4s%20Results%3DFailed%20The%20connection%20to%20the%20server%20'%3CGUID%3E.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net'%20could%20not%20be%20completed.%2C%20The%20call%20to%20'https%3A%2F%2F%3CGUID%3E.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net%2FEWS%2Fmrsproxy.svc'%20timed%20out.%20Error%20details%3A%20The%20request%20channel%20timed%20out%20while%20waiting%20for%20a%20reply%20after%2000%3A00%3A00.0024533.%20Increase%20the%20timeout%20value%20passed%20to%20the%20call%20to%20Request%20or%20increase%20the%20SendTimeout%20value%20on%20the%20Binding.%20The%20time%20allotted%20to%20this%20operation%20may%20have%20been%20a%20portion%20of%20a%20longer%20timeout.%20--%26gt%3B%20The%20HTTP%20request%20to%20'https%3A%2F%2F%3CGUID%3E.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net%2FEWS%2Fmrsproxy.svc'%20has%20exceeded%20the%20allotted%20timeout%20of%2000%3A00%3A00.0020000.%20The%20time%20allotted%20to%20this%20operation%20may%20have%20been%20a%20portion%20of%20a%20longer%20timeout.%20--%26gt%3B%20The%20operation%20has%20timed%20out%2C%20The%20request%20channel%20timed%20out%20while%20waiting%20for%20a%20reply%20after%2000%3A00%3A00.0024533.%20Increase%20the%20timeout%20value%20passed%20to%20the%20call%20to%20Request%20or%20increase%20the%20SendTimeout%20value%20on%20the%20Binding.%20The%20time%20allotted%20to%20this%20operation%20may%20have%20been%20a%20portion%20of%20a%20longer%20timeout.%2C%20The%20HTTP%20request%20to%20'https%3A%2F%2F%3CGUID%3E.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net%2FEWS%2Fmrsproxy.svc'%20has%20exceeded%20the%20allotted%20timeout%20of%2000%3A00%3A00.0020000.%20The%20time%20allotted%20to%20this%20operation%20may%20have%20been%20a%20portion%20of%20a%20longer%20timeout.%2C%20The%20operation%20has%20timed%20out%3C%2FGUID%3E%3C%2FGUID%3E%3C%2FGUID%3E%3C%2FGUID%3E%3C%2FGUID%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EAnother%20description%20o%20the%20error%20can%20be%20found%20here%3A%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fsocial.technet.microsoft.com%2FForums%2Fexchange%2Fen-US%2Fe63f1633-89a6-4d26-a349-a9d105144394%2Fhybrid-agent-setup-failing-on-quotvalidating-hybrid-agent-for-exchange-usagequot%3Fforum%3Donlineservicesexchange%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fsocial.technet.microsoft.com%2FForums%2Fexchange%2Fen-US%2Fe63f1633-89a6-4d26-a349-a9d105144394%2Fhybrid-agent-setup-failing-on-quotvalidating-hybrid-agent-for-exchange-usagequot%3Fforum%3Donlineservicesexchange%3C%2FA%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EIs%20anyone%20facing%20the%20sam%20issue%20or%20has%20got%20a%20solution%20for%20that%3F%20Maybe%20it%20is%20a%20temporary%20bug%20caused%20of%20the%20preview%3F%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-690002%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EHybrid%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-694074%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hybrid%20Agent%20Configuration%20fails%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-694074%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESounds%20like%20traffic%20to%20outside%20is%20blocked%20(firewall%2C%20outbound%20proxy)%20or%20other%20misconfiguration%20as%20the%20agent%20complains%20the%20request%20is%20sent%2C%20but%20it%20never%20receives%20a%20response%20within%20before%20timeout%20kicks%20in.%20What%20happens%20when%20you%20enter%20the%20URL%20in%20IE%2FEdge%20on%20the%20system%2C%20https%3A%2F%2F%3CTHAT%20guid%3D%22%22%3E.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net%2FEWS%2Fmrsproxy.svc%3C%2FTHAT%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-838912%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hybrid%20Agent%20Configuration%20fails%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-838912%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F1978%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Michel%20de%20Rooij%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20facing%20the%20same%20issue%2C%20my%20exchange%20instance%20is%20in%20Azure%20VM%2C%20and%20accessing%20%3CFONT%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fcd8c452d-fa1f-4227-b58a-b21487d00062.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net%2FEWS%2Fmrsproxy.svc%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fcd8c452d-fa1f-4227-b58a-b21487d00062.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net%2FEWS%2Fmrsproxy.svc%3C%2FA%3E%3C%2FFONT%3Esays%20permission%20denied.%3C%2FP%3E%3CP%3Efor%20office%20365%20I%20am%20using%20cloud%20only%20global%20admin.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-854276%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hybrid%20Agent%20Configuration%20fails%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-854276%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIs%20that%20response%20coming%20from%20backend%20(authentication%20issue)%20or%20somewhere%20in%20between%20(blocked%20by%20or%20not%20authenticating%20against%20proxy%2C%20etc)%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-971115%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hybrid%20Agent%20Configuration%20fails%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-971115%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F364086%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Mohkam%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EEstou%20com%20o%20mesmo%20problema%20como%20voc%C3%AA%20resolveu%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20remote%20server%20returned%20an%20error%3A%20(400)%20Bad%20Request%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-971528%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hybrid%20Agent%20Configuration%20fails%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-971528%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F116455%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Andre%20Luiz%20Silva%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3Ewe%20had%20to%20create%20a%20support%20ticket%20and%20some%20other%20engineer%20worked%20on%20it.%20It%20was%20resolved%20by%20ms%20support.%20I%20am%20sorry%20I%20am%20not%20aware%20of%20the%20solution.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1097457%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Hybrid%20Agent%20Configuration%20fails%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1097457%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20had%20the%20same%20error%20when%20trying%20to%20create%20a%20migration%20batch.%20It%20appeared%20to%20be%20the%20credentials%20of%20the%20account%20that%20used%20to%20create%20the%20Hybrid%20endpoint.%20After%20updating%20the%20Endpoint%20credentials%20it%20worked%20without%20any%20errors.%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F364086%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Mohkam%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Frederik Lentjes
Occasional Contributor

Hello,

 

i am currently trying to configure the Hybrid Agent Public Preview and i am always getting the following error in step 8d. (described here: https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/hybrid-deployment/hybrid-agent#installation-steps) with the following error:

 

Microsoft.Exchange.Management.Migration.MigrationService.Endpoint.TestMigrationServerAvailability.InternalProcessEndpoint(Boolean fromAutoDiscover)' IsValid=1 Message='The connection to the server '<GUID>.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net' could not be completed.' ObjectState='New' Result='Failed' SupportsCutover=0} 2019.03.28 15:26:19.498 10341 [Client=UX, Page=HybridConnectorInstall, Step=TestOrgRoute, Thread=26] FINISH Time=345.4s Results=Failed The connection to the server '<GUID>.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net' could not be completed., The call to 'https://<GUID>.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net/EWS/mrsproxy.svc' timed out. Error details: The request channel timed out while waiting for a reply after 00:00:00.0024533. Increase the timeout value passed to the call to Request or increase the SendTimeout value on the Binding. The time allotted to this operation may have been a portion of a longer timeout. --> The HTTP request to 'https://<GUID>.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net/EWS/mrsproxy.svc' has exceeded the allotted timeout of 00:00:00.0020000. The time allotted to this operation may have been a portion of a longer timeout. --> The operation has timed out, The request channel timed out while waiting for a reply after 00:00:00.0024533. Increase the timeout value passed to the call to Request or increase the SendTimeout value on the Binding. The time allotted to this operation may have been a portion of a longer timeout., The HTTP request to 'https://<GUID>.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net/EWS/mrsproxy.svc' has exceeded the allotted timeout of 00:00:00.0020000. The time allotted to this operation may have been a portion of a longer timeout., The operation has timed out

 

Another description o the error can be found here:

https://social.technet.microsoft.com/Forums/exchange/en-US/e63f1633-89a6-4d26-a349-a9d105144394/hybr...

 

Is anyone facing the sam issue or has got a solution for that? Maybe it is a temporary bug caused of the preview?

6 Replies

Sounds like traffic to outside is blocked (firewall, outbound proxy) or other misconfiguration as the agent complains the request is sent, but it never receives a response within before timeout kicks in. What happens when you enter the URL in IE/Edge on the system, https://<That GUID>.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net/EWS/mrsproxy.svc

 

 

@Michel de Rooij  facing the same issue, my exchange instance is in Azure VM, and accessing https://cd8c452d-fa1f-4227-b58a-b21487d00062.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net/EWS/mrspro... says permission denied.

for office 365 I am using cloud only global admin.

Is that response coming from backend (authentication issue) or somewhere in between (blocked by or not authenticating against proxy, etc)

@Mohkam 

 

Estou com o mesmo problema como você resolveu? 

 

The remote server returned an error: (400) Bad Request

@Andre Luiz Silva 
we had to create a support ticket and some other engineer worked on it. It was resolved by ms support. I am sorry I am not aware of the solution.

I had the same error when trying to create a migration batch. It appeared to be the credentials of the account that used to create the Hybrid endpoint. After updating the Endpoint credentials it worked without any errors. @Mohkam