Error after applying January / February Server 2012 R2 cumulative update

New Contributor

Hello all,

 

Environment:

Exchange Server 2013 Enterprise - 2x node DAG

Windows Server 2012 R2  

 

Hit an issue after applying Januarys and Februarys cumulative updates;

- KB5010794 (out of band update for Server 2012 R2)

- KB5010419 (February monthly roll-up)

 

After applying either update we receive the below error, and none of the Exchange Databases will mount.  Uninstalling the updates and restarting the server fixes the issue;

 

AppLogEventID: 2073

 

AppLogEventMessage:

The Microsoft Exchange Replication service is unable to create required directory C:\ExchangeDatabases\DAG1-DB1\DAG1-DB1.log for DAG1-DB1\UKSBCSEXCH01. The database copy status will be set to Failed. Please check the file system permissions. Error: System.IO.IOException: The volume does not contain a recognized file system.

Please make sure that all required file system drivers are loaded and that the volume is not corrupted.

 

   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)

   at System.IO.Directory.InternalCreateDirectory(String fullPath, String path, Object dirSecurityObj, Boolean checkHost)

   at System.IO.Directory.CreateDirectory(String path, DirectorySecurity directorySecurity)

   at Microsoft.Exchange.Cluster.Replay.DirectoryOperations.TryCreateDirectory(String directory)

 

We're just checking to see if anyone else has experienced this?

 

Thanks, Andy

0 Replies