Distribution group moderator not receiving email for approval

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1001842%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDistribution%20group%20moderator%20not%20receiving%20email%20for%20approval%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1001842%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Experts%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20using%20the%20Exchange%202016%20CU%2011%20environment%2C%20I%20have%20a%20Distribution%20Group%20in%20Exchange%20Onprem%20and%20for%20message%20approval%2C%20we%20have%20a%20group%20moderator%20who%20has%20to%20approve%20the%20messages.%20When%20an%20email%20is%20sent%20to%20the%20Distribution%20Group%2C%20the%20moderator%20cannot%20receive%20the%20email%20to%20approve%20it.%20please%20suggest.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1001842%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3E2013%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3E2016%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1003195%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Distribution%20group%20moderator%20not%20receiving%20email%20for%20approval%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1003195%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EDid%20you%20check%20the%20message%20tracking%20logs%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1004282%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Distribution%20group%20moderator%20not%20receiving%20email%20for%20approval%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1004282%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F58%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Vasil%20Michev%3C%2FA%3E%2C%20thanks%20for%20the%20reply.%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3Eyes%2C%20I%20checked%20the%20message%20tracking%20as%20the%20given%20following%2C%20the%20email%20is%20directly%20sending%20to%20group%20members%20instead%20of%20sending%20it%20to%20the%20group%20moderator%20for%20approval.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F156773i3A85C30BEAAD7A3F%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20alt%3D%22clipboard_image_0.png%22%20title%3D%22clipboard_image_0.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1004590%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Distribution%20group%20moderator%20not%20receiving%20email%20for%20approval%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1004590%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20would%20suggest%20checking%20the%20properties%20of%20the%20DG%20or%20the%20mail%20flow%20rule%20used%20for%20moderation%20then.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1004644%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Distribution%20group%20moderator%20not%20receiving%20email%20for%20approval%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1004644%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Ethanks%20for%20reply%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F58%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Vasil%20Michev%3C%2FA%3E%2C%20I%20didn't%20create%20any%20transport%20rule%20for%20moderation%2C%20We're%20using%20the%20default%20DG%20option%20%22Moderator%22%20and%20it's%20already%20set.%20please%20suggest%20some%20other%20way.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi Experts

I am using the Exchange 2016 CU 11 environment, I have a Distribution Group in Exchange Onprem and for message approval, we have a group moderator who has to approve the messages. When an email is sent to the Distribution Group, the moderator cannot receive the email to approve it. please suggest. 

4 Replies

Did you check the message tracking logs?

Hello @Vasil Michev, thanks for the reply. 
yes, I checked the message tracking as the given following, the email is directly sending to group members instead of sending it to the group moderator for approval. 

 

 

clipboard_image_0.png

I would suggest checking the properties of the DG or the mail flow rule used for moderation then.

thanks for reply @Vasil Michev, I didn't create any transport rule for moderation, We're using the default DG option "Moderator" and it's already set. please suggest some other way.