IE mode - Disabling the Pop-up Blocker not working

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2425569%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIE%20mode%20-%20Disabling%20the%20Pop-up%20Blocker%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2425569%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EHi%2C%20%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EI'm%20using%20Edge%2090.0.818.66(64bit)%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CSPAN%3Eon%20Windows%2010%201803%26nbsp%3B%20x64.%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20set%20IE%20mode%20and%20created%20an%20XML%20file%2C%20%3CSPAN%3E%26nbsp%3Ba%20list%20of%20user%20defined%20websites%20and%20i%20found%20it%20works%20well.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EBut%20the%20thing%20is%2C%20whenever%20i%20access%20one%20of%20the%20sites%20for%20IE%20mode%20that%20opens%20a%20pop-up%20page%2C%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3Ethe%20browser%20shows%20%22%20pop-up%20blocked%22%20with%20red%20icon.%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3Ei%20tried%20changing%20several%20options%2C%20like%20disabling%20the%20pop-up%20blocker%20%2C%20allowing%20pop-ups%20for%20the%20websites%2C%20but%20it's%20not%20working%20at%20all.%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EHas%20anyone%20else%20run%20into%20this%20issue%20and%20resolved%20it%3F%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EThanks.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2425569%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3Ee%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2428906%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20IE%20mode%20-%20Disabling%20the%20Pop-up%20Blocker%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2428906%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F1073527%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Grace1580%3C%2FA%3E%26nbsp%3BHello!%26nbsp%3B%20Have%20you%20tried%20adding%20the%20specific%20site%20to%20the%26nbsp%3BIE%20%22Pop-up%20allow%20list%22%20Group%20Policy%3F%26nbsp%3B%20I%20believe%20the%20IE%20Group%20Policy%20should%20apply%20to%20the%20site%20when%20opened%20in%20IE%20mode%20in%20MS%20Edge.%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EThanks!%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CEM%3E-Kelly%3C%2FEM%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2429475%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20IE%20mode%20-%20Disabling%20the%20Pop-up%20Blocker%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2429475%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F757644%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Kelly_Y%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20Thanks%20for%20your%20reply.%3CBR%20%2F%3ELike%20your%20tips%2C%20I%20added%20domains%20to%20this%20setting%20but%20they%20never%20appear%2C%20even%20after%20a%20gpupdate%20%2Fforce%20and%20a%20reboot.%20So%20i%20searched%20for%20the%20related%20popup%20issue%20of%20GP%20and%2C%20fortunately%2C%20i%20finally%20found%20a%20solution%20and%20the%20following%20guid%20works%20great%20in%20Edge.%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fko-kr%2Fdeployedge%2Fmicrosoft-edge-policies%23popupsallowedforurls%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fko-kr%2Fdeployedge%2Fmicrosoft-edge-policies%23popupsallowedforurls%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CBR%20%2F%3E*%20By%20the%20way%2C%20i%20realized%20that%20an%20url%20containing%20%22%25%22%20(it%20is%20part%20of%20some%20parameters%20encoded%20by%20the%20%22escape()%22%20javascript%20function)%20ignores%20the%20above%20policy.%20When%20i%20removed%20the%20character%2C%20the%20pop%20up%20windows%20open%20well.%20i%20don't%20know%20why%2C%20but%20i%20think%20it%20might%20be%20resolved%20if%20i%20upgrade%20to%20the%20latest%20version%20of%20Windows%2010.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20your%20help!%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi,

I'm using Edge 90.0.818.66(64bit) on Windows 10 1803  x64. 

I set IE mode and created an XML file,  a list of user defined websites and i found it works well.

But the thing is, whenever i access one of the sites for IE mode that opens a pop-up page, 

the browser shows " pop-up blocked" with red icon. 

i tried changing several options, like disabling the pop-up blocker , allowing pop-ups for the websites, but it's not working at all. 

 

Has anyone else run into this issue and resolved it?

Thanks.

  • e
3 Replies

@Grace1580 Hello!  Have you tried adding the specific site to the IE "Pop-up allow list" Group Policy?  I believe the IE Group Policy should apply to the site when opened in IE mode in MS Edge.  

 

Thanks! 

 

-Kelly

@Kelly_Y   Thanks for your reply.
Like your tips, I added domains to this setting but they never appear, even after a gpupdate /force and a reboot. So i searched for the related popup issue of GP and, fortunately, i finally found a solution and the following guid works great in Edge.
https://docs.microsoft.com/ko-kr/deployedge/microsoft-edge-policies#popupsallowedforurls


* By the way, i realized that an url containing "%" (it is part of some parameters encoded by the "escape()" javascript function) ignores the above policy. When i removed the character, the pop up windows open well. i don't know why, but i think it might be resolved if i upgrade to the latest version of Windows 10.

 

Thanks for your help! :)

@Grace1580 Great to hear you were able to get it working!  :smile:

 

-Kelly