Wrong encoding still in 2019?

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1071788%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWrong%20encoding%20still%20in%202019%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1071788%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20haven't%20see%20a%20wrong%20encoding%20on%20the%20web%20browser%20for%20so%20long%20but%20edge%20chromium%20have%20that%20issue%20for%20so%20long.%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20website%20show%20correctly%20on%20Internet%20explorer%2C%20Edge%2C%20Chrome%20etc(I%20think%20all%20the%20browser)%20except%20on%20Chromium%20Edge.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.wongnai.com%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.wongnai.com%2F%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EMost%20text%20showed%20as%20square.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1072068%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Wrong%20encoding%20still%20in%202019%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1072068%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3CBR%20%2F%3Eyou%20didn't%20mention%20which%20Edge%20channel%20you%20were%20using%20but%20I'm%20on%20Version%2081.0.367.0%20(Official%20build)%20canary%20(64-bit)%20and%20I'm%20also%20seeing%20what%20you%20are%20seeing%2C%20the%20square%20marks%20in%20place%20of%20Thai%20alphabets.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Eon%20Google%20chrome%26nbsp%3B%3CSPAN%3EVersion%2079.0.3945.88%20(Official%20Build)%20(64-bit)%20it%20is%20showing%20them%20correctly.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

I haven't see a wrong encoding on the web browser for so long but edge chromium have that issue.

This website show correctly on Internet explorer, Edge, Chrome etc(I think all the browser) except on Chromium Edge.

https://www.wongnai.com/

Most text showed as square. 

1 Reply
Highlighted

Hi,
you didn't mention which Edge channel you were using but I'm on Version 81.0.367.0 (Official build) canary (64-bit) and I'm also seeing what you are seeing, the square marks in place of Thai alphabets.

 

on Google chrome Version 79.0.3945.88 (Official Build) (64-bit) it is showing them correctly.