SOLVED

WebGPU doesn't work even with activation

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2034337%22%20slang%3D%22de-DE%22%3EWebGPU%20doesn't%20work%20even%20with%20activation%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2034337%22%20slang%3D%22de-DE%22%3E%3CP%3EGood%20evening%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20downloaded%20Edge%20Canary%20and%20activated%20WebGPU%20in%20the%20flags%20settings.%20But%20still%20it%20doesn't%20work.%3C%2FP%3E%3CP%3EAn%20example%2C%20a%20website%20that%20even%20doesn't%20work%3A%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwebkit.org%2Fdemos%2Fwebgpu%2Fbabylon%2FoneHelmetWebGPU.html%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3EOne%20Helmet%20WebGPU%20(webkit.org)%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAnd%20the%20error%20that%20occurred%20in%20the%20console%3A%20%22Can't%20create%20WebGPU%20Device%20and%2For%20context.%22%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIs%20it%20normal%20or%20did%20I%20something%20wrong%3F%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3ESincerely%20%3CBR%20%2F%3E%20Alex%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2034639%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20WebGPU%20doesn't%20work%20even%20with%20activation%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2034639%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F919033%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Supercraft_0815%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3Ei%20think%20it's%20normal%2C%20the%20address%20of%20the%20site%20is%20webkit%2C%20Safari's%20engine%2C%20and%20the%20message%20gives%20off%20the%20impression%20that%20it%20only%20works%20with%20Safari%20browser%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-center%22%20image-alt%3D%22%7BC21F32BA-7D9B-4ECA-B01C-4FEAFBDCEE02%7D.png%22%20style%3D%22width%3A%20449px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F244414i6820116E36F30BDE%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22%7BC21F32BA-7D9B-4ECA-B01C-4FEAFBDCEE02%26amp%3B%23125%3B.png%22%20alt%3D%22%7BC21F32BA-7D9B-4ECA-B01C-4FEAFBDCEE02%26amp%3B%23125%3B.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Good evening,

 

I am downloaded Edge Canary and activated WebGPU in the flags settings. But still it doesn't work.

An example, a website that even doesn't work: One Helmet WebGPU (webkit.org)

 

And the error that occured in the console: "Can not create WebGPU Device and/or context."

 

Is it normal or did I something wrong?

Sincerely
Alex

3 Replies
Best Response confirmed by Supercraft_0815 (New Contributor)
Solution

@Supercraft_0815 

Hi,

i think it's normal, the address of the site is webkit, Safari's engine, and the message gives off the impression that it only works with Safari browser

 

{C21F32BA-7D9B-4ECA-B01C-4FEAFBDCEE02}.png

 

 

@HotCakeX 

 

Ah, that makes sense. I didn't know webkit and thought WebGPU === WebGPU but it sounds like that its aint.

 

Thanks for your help

 

Sincerely
Alex

You're welcome,
it's possible that the website is only limiting its features to Safari users.