Home

pwahelper.exe missing

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1088245%22%20slang%3D%22en-US%22%3Epwahelper.exe%20missing%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1088245%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EFor%20some%20reason%2C%20something%20has%20calused%20pwahelper.exe%20to%20become%20missing%20or%20corrupted%2C%20resulting%20in%20an%20error%20on%20PWA%20installation.%20Weirdly%2C%20the%20PWA%20then%20opens%20as%20expected%20but%20Edge%20does%20not%20recognize%20it%20as%20being%20installed%2C%20and%20I%20have%20to%20use%20the%20system%20to%20uninstall%20it.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1088305%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20pwahelper.exe%20missing%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1088305%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%2C%3CBR%20%2F%3EWhich%20Edge%20insider%20channel%3F%20have%20you%20tried%20reinstalling%20your%20browser%3F%20that%20should%20restore%20the%20missing%20file%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1090962%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20pwahelper.exe%20missing%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1090962%22%20slang%3D%22en-US%22%3ECanary%20channel.%20And%20yes%2C%20a%20full%20uninstall%20%2F%20reinstall%20restored%20the%20missing%20file%20last%20time%20I%20had%20this%20issue%20a%20few%20months%20ago.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EBut%20I%20would%20like%20to%20have%20the%20issue%20that%20makes%20the%20file%20corrupted%20be%20fixed%20in%20the%20first%20place%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1091084%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20pwahelper.exe%20missing%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1091084%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESounds%20like%20first%20we%20have%20to%20find%20out%20what%20even%20causes%20that%20file%20to%20get%20corrupted%20every%20few%20months%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
19lmyers
Contributor

For some reason, something has calused pwahelper.exe to become missing or corrupted, resulting in an error on PWA installation. Weirdly, the PWA then opens as expected but Edge does not recognize it as being installed, and I have to use the system to uninstall it.

3 Replies
Hi,
Which Edge insider channel? have you tried reinstalling your browser? that should restore the missing file
Canary channel. And yes, a full uninstall / reinstall restored the missing file last time I had this issue a few months ago.

But I would like to have the issue that makes the file corrupted be fixed in the first place :)
Sounds like first we have to find out what even causes that file to get corrupted every few months :)
Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
50 Replies
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
32 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
15 Replies
Discussion - Updating our interface with Fluent touches
Elliot Kirk in Discussions on
102 Replies