Problem/Bug with PWAs NOT keeping Edge tabs open on relaunch

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1170087%22%20slang%3D%22en-US%22%3EProblem%2FBug%20with%20PWAs%20NOT%20keeping%20Edge%20tabs%20open%20on%20relaunch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1170087%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EMy%20comments%20here%20take%20the%20flip%20side%20of%20this%20post%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fdiscussions%2Fproblem-bug-with-pwas-keeping-edge-tabs-open-on-relaunch%2Fm-p%2F871580%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fdiscussions%2Fproblem-bug-with-pwas-keeping-edge-tabs-open-on-relaunch%2Fm-p%2F871580%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMy%20browser%20is%20set%20to%20restore%20my%20tabs%20when%20I%20restart.%20I%20have%20Outlook.com%20installed%20as%20a%20PWA.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIf%20I%20close%20the%20PWA%20first%20and%20then%20close%20my%20browser%2C%20all%20tabs%20are%20correctly%20restored.%20However%2C%20if%20I%20close%20the%20browser%20and%20then%20the%20PWA%2C%20the%20tabs%20are%20not%20restored%20when%20I%20reopen%20the%20browser.%20I%20can%20get%20them%20back%20using%20CTRL%20%2B%20SHIFT%20%2B%20T%20but%20I%20shouldn't%20have%20to%20do%20this.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBottom%20line%20is%20that%20the%20%22on%20startup%22%20option%20should%20disregard%20PWA's%20or%20any%20browser%20sessions%20that%20do%20not%20have%20tabs%20(modal%3F).%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1170145%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Problem%2FBug%20with%20PWAs%20NOT%20keeping%20Edge%20tabs%20open%20on%20relaunch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1170145%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%2C%3CBR%20%2F%3EWhich%20browser%20channel%20and%20version%20are%20you%20using%3F%3CBR%20%2F%3Eedge%3A%2F%2Fsettings%2Fhelp%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1307624%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Problem%2FBug%20with%20PWAs%20NOT%20keeping%20Edge%20tabs%20open%20on%20relaunch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1307624%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESorry%20I%20didn't%20respond.%20I%20must%20have%20missed%20the%20alert.%26nbsp%3BI'm%20on%20the%20latest%20release%20of%20the%20dev%20build.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310193%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40HotCakeX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1308564%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Problem%2FBug%20with%20PWAs%20NOT%20keeping%20Edge%20tabs%20open%20on%20relaunch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1308564%22%20slang%3D%22en-US%22%3EOh%20it's%20okay%2C%20have%20you%20updated%20to%20the%20latest%20one%20that%20got%20released%20few%20hours%20ago%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1309522%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Problem%2FBug%20with%20PWAs%20NOT%20keeping%20Edge%20tabs%20open%20on%20relaunch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1309522%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EYes%2C%20same%20issue%20occurs.%20I%20have%20Outlook%20PWA%20open%20and%20my%20normal%20browser.%20I%20close%20normal%20browser%20and%20then%20Outlook.%20Reopen%20the%20browser%20and%20all%20tabs%20are%20gone%20(CTRL%20%2B%20SHIFT%20%2B%20T%20to%20restore).%20If%20I%20flip%20the%20process%20(close%20Outlook%20and%20then%20the%20browser)%20and%20the%20tabs%20are%20retained.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20think%20Edge%20needs%20to%20be%20made%20aware%20that%20a%20PWA%20is%20being%20closed%20and%2C%20if%20so%2C%20ignore%20tab%20settings.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310193%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40HotCakeX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1310672%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Problem%2FBug%20with%20PWAs%20NOT%20keeping%20Edge%20tabs%20open%20on%20relaunch%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1310672%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20think%20the%20problem%20is%20resolved.%20I%20uninstalled%20the%20Outlook%20PWA%20and%20then%20reinstalled%20it.%20I%20also%20unpinned%20all%20Edge%20apps%20from%20the%20taskbar%20and%20repineed%20them.%20Now%20the%20tabs%20are%20retained%20properly%20regardless%20of%20which%20app%20I%20close%20first.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20you%20help!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMike%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310193%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40HotCakeX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

My comments here take the flip side of this post:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/discussions/problem-bug-with-pwas-keeping-edge-tabs-open-on-r...

 

My browser is set to restore my tabs when I restart. I have Outlook.com installed as a PWA. 

 

If I close the PWA first and then close my browser, all tabs are correctly restored. However, if I close the browser and then the PWA, the tabs are not restored when I reopen the browser. I can get them back using CTRL + SHIFT + T but I shouldn't have to do this.

 

Bottom line is that the "on startup" option should disregard PWA's or any browser sessions that do not have tabs (modal?).

 

5 Replies
Hi,
Which browser channel and version are you using?
edge://settings/help

Sorry I didn't respond. I must have missed the alert. I'm on the latest release of the dev build.

 

 

 @HotCakeX 

Oh it's okay, have you updated to the latest one that got released few hours ago?

https://techcommunity.microsoft.com/t5/discussions/dev-channel-update-to-83-0-478-5-is-live/m-p/1306...

Yes, same issue occurs. I have Outlook PWA open and my normal browser. I close normal browser and then Outlook. Reopen the browser and all tabs are gone (CTRL + SHIFT + T to restore). If I flip the process (close Outlook and then the browser) and the tabs are retained.

 

I think Edge needs to be made aware that a PWA is being closed and, if so, ignore tab settings.

 

@HotCakeX 

I think the problem is resolved. I uninstalled the Outlook PWA and then reinstalled it. I also unpinned all Edge apps from the taskbar and repineed them. Now the tabs are retained properly regardless of which app I close first.

 

Thanks for you help!

 

Mike

 

@HotCakeX