SOLVED

Microsoft Edge Add-Ons Themes Won't Install

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2409698%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMicrosoft%20Edge%20Add-Ons%20Themes%20Won't%20Install%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2409698%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20trying%20to%20install%20themes%20from%20here%3A%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fmicrosoftedge.microsoft.com%2Faddons%2Fmicrosoft-edge-themes%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3EMicrosoft%20Edge%20Add-ons%20-%20Themes%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EWhen%20I%20click%20GET%20then%20ADD%20THEME%20it%20just%20hangs%20with%20%22waiting%22.%20Then%20later%20if%20I%20refresh%20the%20page%20and%20click%20GET%20again%20it%20says%20%22%3CSPAN%3EThis%20item%20is%20already%20installed%22%20but%20it%20never%20installs.%20I%20also%20get%20an%20error%20message%20in%20my%20downloads%20that%20says%2C%20%22Couldn't%20Download%20-%20Network%20Issue%22.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Matman_0-1622658406290.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F285663iB3DEEFB768B1B6F3%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D400%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22Matman_0-1622658406290.png%22%20alt%3D%22Matman_0-1622658406290.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2413390%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Edge%20Add-Ons%20Themes%20Won't%20Install%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2413390%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F840897%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Matman%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHello%2C%20normally%20when%20you%20add%20a%20theme%2C%20you%20don't%20have%20to%20worry%20about%20downloads.%20When%20the%20theme's%20popup%20appears%2C%20you%20often%20have%20to%20go%20to%20settings%2C%20appearance%2C%20and%20select%20your%20theme%20which%20should%20appear%20next%20to%20the%20pre-installed%20ones.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Tio_Dep_0-1622739592023.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F286019i4BA773A678343653%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3Dv2%26amp%3Bpx%3D400%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22Tio_Dep_0-1622739592023.png%22%20alt%3D%22Tio_Dep_0-1622739592023.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2413554%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Microsoft%20Edge%20Add-Ons%20Themes%20Won't%20Install%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2413554%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThanks%20for%20the%20reply.%20It%20started%20working%20later.%20Looks%20like%20the%20Microsoft%20server%20with%20the%20themes%20was%20having%20issues.%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

I'm trying to install themes from here:
Microsoft Edge Add-ons - Themes

When I click GET then ADD THEME it just hangs with "waiting". Then later if I refresh the page and click GET again it says "This item is already installed" but it never installs. I also get an error message in my downloads that says, "Couldn't Download - Network Issue".

Matman_0-1622658406290.png

 

2 Replies

@Matman 

Hello, normally when you add a theme, you don't have to worry about downloads. When the theme's popup appears, you often have to go to settings, appearance, and select your theme which should appear next to the pre-installed ones.

Tio_Dep_0-1622739592023.png

 

best response confirmed by Matman (Occasional Contributor)
Solution
Thanks for the reply. It started working later. Looks like the Microsoft server with the themes was having issues.