High CPU Usage caused by MSN NTP Service Worker.

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2097937%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHigh%20CPU%20Usage%20caused%20by%20MSN%20NTP%20Service%20Worker.%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2097937%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EEdge%20Version%2088.0.705.50%20(Official%20build)%20(64-bit)%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EWindows%2010%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20happens%20even%20when%20I%20don't%20have%20a%20blank%20'new%20tab'%20open.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22BaSsGaz_0-1611668628922.png%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F249496i72D0957C628B4F85%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22BaSsGaz_0-1611668628922.png%22%20alt%3D%22BaSsGaz_0-1611668628922.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20reported%20the%20issue%20via%20the%20'Send%20Feedback'%20and%20included%20a%20Diagnostic%20Log.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2098259%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20High%20CPU%20Usage%20caused%20by%20MSN%20NTP%20Service%20Worker.%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2098259%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%2C%3CBR%20%2F%3Etry%20turning%20this%20off%3CBR%20%2F%3E%22Preload%20the%20new%20tab%20page%20for%20a%20faster%20experience%22%3CBR%20%2F%3Ein%3CBR%20%2F%3Eedge%3A%2F%2Fsettings%2FnewTabPage%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Edge Version 88.0.705.50 (Official build) (64-bit)

Windows 10

 

This happens even when I don't have a blank 'new tab' open.

 

BaSsGaz_0-1611668628922.png

I have reported the issue via the 'Send Feedback' and included a Diagnostic Log.

2 Replies
Hi,
try turning this off
"Preload the new tab page for a faster experience"
in
edge://settings/newTabPage

@BaSsGaz I'm on Mac OS and experiencing the same thing. CPU is ramped and it's making Edge pretty un-useable today.

 

Submitted a report and crossing my fingers this gets fixed...

 

edit: tried the above idea of disabling the preload new tab experience....did nothing, the service is still going nuts at times