Flickering / brightness changes when hovering mouse over parts in browser window.

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1898389%22%20slang%3D%22en-US%22%3EFlickering%20%2F%20brightness%20changes%20when%20hovering%20mouse%20over%20parts%20in%20browser%20window.%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1898389%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDon't%20know%20if%20I've%20come%20to%20the%20right%20place%20to%20ask%2Freport%20this%2C%20but%3A%3C%2FP%3E%3CP%3EIn%20Edge%20(and%20Chrome)%20I%20have%20some%20annoying%20flickering%20issues%20lately.%20I'm%20running%20Edge%20in%20dark-mode%20and%20in%20a%20window%20(not%20fullscreen).%20To%20reproduce%20I'm%20opening%20a%20new%20tab%20(only%20search%20bar%20on%20page%20visible)%20with%20the%20dark%20background.%20When%20hovering%20the%20mouse%20over%20the%20favorites%20bar%2C%20address%20bar%2C%20clicking%20outside%20the%20Edge%20window%20(on%20desktop)%20or%20make%20some%20other%20movements%2C%20the%20Edge%20screen%20flickers%20a%20bit%20(not%20continuously%20but%20on%20certain%20moments).%20Like%20it's%20gamma%2Fbrightness%20changes%20randomly%20on%20certain%20moments.%20I%20also%20had%20a%20Teams%20video%20meeting%20on%20top%20of%20the%20Edge%20window%20(so%20Teams%20had%20a%20smaller%20window)%20and%20that%20made%20the%20visible%20bottom%20part%20of%20the%20Edge%20window%20flicker%20a%20lot.%20Its%20really%20disturbing.%20I've%20updated%20graphics%20drivers%20and%20even%20monitor%20firmware%20and%20turned%20of%20local-dimming%2C%20but%20nothing%20helps.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIt%20is%20only%20happening%20in%20Chrome%20and%20Edge.%20Not%20in%20a%20dark%20File%20Explorer%20window%20or%20Firefox.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHowever%2C%20I%20discovered%20the%20issue%20is%20not%20present%20when%20turning%20off%20%22Use%20Hardware%20Acceleration%20When%20Available%22%20or%20in%20edge%3A%2F%2Fflags%20setting%20%22Choose%26nbsp%3BANGLE%26nbsp%3Bgraphics%20backend%22%20to%20%22D3D9%22.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20really%20hope%20this%20can%20be%20fixed%20(unless%20it's%20an%20Intel%20GPU%20bug)%20because%20it's%20extremely%20annoying.%20Or%20maybe%20I%20should%20buy%20a%20discrete%20GPU%20and%20hope%20that%20fixes%20it.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERegards%2C%3C%2FP%3E%3CP%3ESander%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMy%20config%3A%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ei7-9700k%20(using%20onboard%20GPU%20only)%3C%2FP%3E%3CP%3E32%20GB%20RAM%3C%2FP%3E%3CP%3ELG%2032UL950%20monitor%20(4k%26nbsp%3B%4060Hz%20using%20Displayport)%3C%2FP%3E%3CP%3EEdge%20version%3A%26nbsp%3B%3CSPAN%3E86.0.622.69%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EWindows%20version%3A%2010%20Pro%26nbsp%3B20H2%3C%2FP%3E%3CP%3EIntel%20GPU%20Driver%20version%26nbsp%3B27.20.100.8935%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

Hi, 

 

Don't know if I've come to the right place to ask/report this, but:

In Edge (and Chrome) I have some annoying flickering issues lately. I'm running Edge in dark-mode and in a window (not fullscreen). To reproduce I'm opening a new tab (only search bar on page visible) with the dark background. When hovering the mouse over the favorites bar, address bar, clicking outside the Edge window (on desktop) or make some other movements, the Edge screen flickers a bit (not continuously but on certain moments). Like it's gamma/brightness changes randomly on certain moments. I also had a Teams video meeting on top of the Edge window (so Teams had a smaller window) and that made the visible bottom part of the Edge window flicker a lot. Its really disturbing. I've updated graphics drivers and even monitor firmware and turned of local-dimming, but nothing helps. 

 

It is only happening in Chrome and Edge. Not in a dark File Explorer window or Firefox. 

 

However, I discovered the issue is not present when turning off "Use Hardware Acceleration When Available" or in edge://flags setting "Choose ANGLE graphics backend" to "D3D9". 

 

I really hope this can be fixed (unless it's an Intel GPU bug) because it's extremely annoying. Or maybe I should buy a discrete GPU and hope that fixes it. 

 

Regards,

Sander

 

My config: 

i7-9700k (using onboard GPU only)

32 GB RAM

LG 32UL950 monitor (4k @60Hz using Displayport)

Edge version: 86.0.622.69

Windows version: 10 Pro 20H2

Intel GPU Driver version 27.20.100.8935

 

 

 

 

 

0 Replies