Edge (stable Version 88.0.705.53) sync not working

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2103976%22%20slang%3D%22en-US%22%3EEdge%20(stable%20Version%2088.0.705.53)%20sync%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2103976%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EEdge%20will%20not%20sync%20my%20personal%20profile%2C%20not%20on%20Windows%20nor%20Mac.%3C%2FP%3E%3CP%3ETried%20'resetting'%20sync%20which%20just%20hangs%20forever.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20added%20a%20profile%20using%20sync%20with%20a%20'work'%20account%20(using%20my%20nyu.edu%20email)%20and%20sync%20works%20fine%20on%20that%20profile.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBut%20sync%20for%20my%20personal%20MS%20profile%20does%20NOT%20work.%20Keeps%20showing%20**Not%20syncing**%3C%2FP%3E%3CP%3EFrom%20%60edge%3A%2F%2Fsync-internals%60%3A%3C%2FP%3E%3CP%3EWork%20profile%20shows%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%60Summary%60%3CBR%20%2F%3E%60Transport%20State%3A%20Active%60%3CBR%20%2F%3E%60Disable%20Reasons%3A%20None%60%3CBR%20%2F%3E%60Sync%20Feature%20Enabled%3A%20true%60%3CBR%20%2F%3E%60Setup%20In%20Progress%3A%20false%60%3CBR%20%2F%3E%60Auth%20Error%3A%20OK%20since%20browser%20startup%60%3CBR%20%2F%3E%60Sync%20Account%20Type%3A%20AAD%60%3C%2FP%3E%3CP%3EPersonal%20shows%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%60Summary%60%3CBR%20%2F%3E%60Transport%20State%3A%20Disabled%60%3CBR%20%2F%3E%60Disable%20Reasons%3A%20Waiting%20for%20sync%20url%60%3CBR%20%2F%3E%60Sync%20Feature%20Enabled%3A%20false%60%3CBR%20%2F%3E%60Setup%20In%20Progress%3A%20false%60%3CBR%20%2F%3E%60Auth%20Error%3A%20OK%20since%20browser%20startup%60%3CBR%20%2F%3E%60Sync%20Account%20Type%3A%20MSA%60%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EClicking%20**Request%20Start**%20does%20nothing.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20is%20true%20for%20both%20Mac%20and%20Windows.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhat%20is%20%22waiting%20for%20sync%20url%22%20%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E(Have%20tried%20uninstalling%2Freinstalling%2Flogging%20out%2Flogging%20in%2Fetc%2Fetc%20multiple%20times)%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2104028%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20(stable%20Version%2088.0.705.53)%20sync%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2104028%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%2C%3CBR%20%2F%3Ehope%20someone%20can%20answer%20you%2C%20specially%20one%20of%20the%20developers%2C%3CBR%20%2F%3Eif%20they%20don't%2C%20there%20is%20an%20online%20form%20you%20can%20use%20to%20get%20in%20touch%20with%20them%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.microsoftedgeinsider.com%2Fen-us%2Fsupport%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.microsoftedgeinsider.com%2Fen-us%2Fsupport%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3Eas%20well%20as%20the%20feedback%20button%20on%20Edge%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2104058%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20(stable%20Version%2088.0.705.53)%20sync%20not%20working%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2104058%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThanks%2C%20I've%20done%20that%2C%20and%20been%20on%20a%20chat%20with%20support%20...%20all%20to%20no%20avail.%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Edge will not sync my personal profile, not on Windows nor Mac.

Tried 'resetting' sync which just hangs forever.

 

I added a profile using sync with a 'work' account (using my nyu.edu email) and sync works fine on that profile.

 

But sync for my personal MS profile does NOT work. Keeps showing **Not syncing**

From edge://sync-internal:

 

Work profile shows:

`Summary`
`Transport State: Active`
`Disable Reasons: None`
`Sync Feature Enabled: true`
`Setup In Progress: false`
`Auth Error: OK since browser startup`
`Sync Account Type: AAD`

 

Personal profiles shows:

`Summary`
`Transport State: Disabled`
`Disable Reasons: Waiting for sync url`
`Sync Feature Enabled: false`
`Setup In Progress: false`
`Auth Error: OK since browser startup`
`Sync Account Type: MSA`

 

Clicking Request Start does nothing.

 

This is true for both Mac and Windows.

 

What is "waiting for sync url" ?

 

(Have tried uninstalling/reinstalling/logging out/logging in/etc/etc multiple times)

5 Replies
Hi,
hope someone can answer you, specially one of the developers,
if they don't, there is an online form you can use to get in touch with them
https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/support
as well as the feedback button on Edge
Thanks, I've done that, and been on a chat with support ... all to no avail.
Is your browser set to clear cookies or other site data on exist?

did this problem start happening ever since you updated to Edge version 88.0.705.53?
(so from 88.0.705.50 to 88.0.705.53)


also here is some troubleshooting steps for sync issues in Edge:
https://docs.microsoft.com/en-us/deployedge/microsoft-edge-enterprise-sync
i will ask only to be sure, have you used a privacy software who "tweak" windows (to be sure he doesn't have blocked the sync endpoints.
This happened since updating to the first stable version which had 'history sync' (which is what I'd been waiting for.) I've tried all troubleshooting steps. Nothing works.