Edge (new based on chromium) refuses mailto in a loop

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1540508%22%20slang%3D%22en-US%22%3EEdge%20(new%20based%20on%20chromium)%20refuses%20mailto%20in%20a%20loop%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1540508%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EGood%20morning%20everybody%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20in%20a%20JScript%20loop%20on%20a%20PHP%20server%20and%20EDGE%20(based%20on%20Chromium)%20as%20browser%3CSPAN%3E%2C%20several%20MailTo%3A%20are%20executed%20with%20Outlook%20as%20defaut%20application%20on%20a%20Windows%2010%2064b%20workstation%2C%20only%20the%20first%20mail%20is%20completed.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EOn%20the%20first%20MatlTo%3A%20outlook%2C%20opens%20a%20window%20with%20the%20correct%20stuff%20in%20it.%20The%20others%20MailTo%3A%20are%20refused%20(ignored%3F)%20without%20any%20message.%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20loop%20is%20made%20to%20cut%20a%20long%20list%20of%20120%20adress-mails%20in%204%20mails%20of%2035%20adresses.%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20works%20fine%20on%20IE%2C%20old%20EDGE%2C%20Firefox%20but%20not%20on%20EDGE%20based%20on%20Chromium%20(84.0.522.40)%20neither%20Chrome%20(ver%2084.0.4147.89).%3C%2FP%3E%3CP%3ELooked%20all%20the%20parameters%20on%20Edge%20and%20Chrome%2C%20and%20seen%20nothing%20to%20explain%20that.%3C%2FP%3E%3CP%3EModified%20the%20confidential%20parameters%20of%20Outlook%20without%20success.%20and%20indeed%2C%20i%20tried%20to%20change%20Outlook%20by%20Mail%2C%20and%20had%20the%20same%20issue%3A%20only%20the%20first%20mail%20is%20done.%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20idea%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EBests%20regards%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EFrank%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Visitor

Good morning everybody,

When in a JScript loop on a PHP server and EDGE (based on Chromium) as browser, several MailTo: are executed with Outlook as defaut application on a Windows 10 64b workstation, only the first mail is completed.

On the first MatlTo: outlook, opens a window with the correct stuff in it. The others MailTo: are refused (ignored?) without any message.

The loop is made to cut a long list of 120 adress-mails in 4 mails of 35 adresses.

This works fine on IE, old EDGE, Firefox but not on EDGE based on Chromium (84.0.522.40) neither Chrome (ver 84.0.4147.89).

Looked all the parameters on Edge and Chrome, and seen nothing to explain that.

Modified the confidential parameters of Outlook without success. and indeed, i tried to change Outlook by Mail, and had the same issue: only the first mail is done.

Any idea?

Bests regards,

Frank

 

0 Replies