Edge Dev channel not syncing on macOS

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1551833%22%20slang%3D%22en-US%22%3EEdge%20Dev%20channel%20not%20syncing%20on%20macOS%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1551833%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI've%20got%20the%20latest%20Dev%20build%20(%3CSPAN%3E86.0.587.0)%20on%20macOS%2010.15.6%2C%20and%20for%20some%20reason%20I%20can't%20get%20browser%20data%20syncing%20to%20work.%20I've%20tried%20to%20log%20out%20of%20my%20account%20and%20log%20back%20in%2C%20and%20it%20gives%20me%20this%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CDIV%20class%3D%22mceNonEditable%20lia-copypaste-placeholder%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Screen%20Shot%202020-07-28%20at%204.31.36%20PM.png%22%20style%3D%22width%3A%20834px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F208632i95311E248FBAFA45%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20title%3D%22Screen%20Shot%202020-07-28%20at%204.31.36%20PM.png%22%20alt%3D%22Screen%20Shot%202020-07-28%20at%204.31.36%20PM.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20get%20this%20every%20time%20I%20try%20to%20log%20in.%20I've%20even%20reset%20browser%20settings%20and%20uninstalled%20Edge%20altogether%20(even%20removing%20browser%20data%20and%20reinstalling).%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIs%20anyone%20else%20experiencing%20this%20issue%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1552606%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20Dev%20channel%20not%20syncing%20on%20macOS%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1552606%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F333679%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40techWiz118%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHi%20there%2C%20you%20are%20welcome%20to%20the%20%3CSTRONG%3EMicrosoft%20Edge%20Insider%3C%2FSTRONG%3E%20Community%20Hub!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20reporting%20here.%26nbsp%3BI%20would%20recommend%20you%20to%20send%20feedback%20about%20this%20bug%20through%20the%20in-app%20feedback%20tool%20in%20Microsoft%20Edge%20(%3CI%3EAlt%2BShift%2BI%3C%2FI%3E)%20with%20the%20diagnostics%20attached%20in%20order%20to%20help%20the%20%3CSTRONG%3EMicrosoft%20Edge%20dev%20team%3C%2FSTRONG%3E%20to%20resolve%20your%20issue%20as%20soon%20as%20possible.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1564060%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20Dev%20channel%20not%20syncing%20on%20macOS%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1564060%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F537238%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40theshaunsaw%3C%2FA%3EI've%20sent%20feedback%20and%20I%20still%20have%20not%20heard%20back%20from%20anyone.%20I've%20just%20downloaded%20the%20Beta%20channel%20for%20macOS%20and%20I%20do%20not%20have%20any%20issues%20with%20syncing%20from%20my%20account%20on%20that%20channel.%20I%20don't%20know%20why%20I%20can't%20sync%20on%20the%20Dev%20channel.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1565874%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20Dev%20channel%20not%20syncing%20on%20macOS%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1565874%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F333679%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40techWiz118%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ETagging%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F484598%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40fawkes%3C%2FA%3E%2C%20our%20community%20manager%20to%20further%20look%20into%20this%20issue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1579559%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20Dev%20channel%20not%20syncing%20on%20macOS%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1579559%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EGood%20news%3A%20the%20team%20logged%20this%20as%20a%20bug%20and%20has%20been%20working%20on%20it.%20I%20just%20took%20another%20look%2C%20and%20it%20seems%20like%20it's%20been%20fixed!%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F333679%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40techWiz118%3C%2FA%3E%2C%20please%20give%20it%20a%20try%20again%20and%20let%20me%20know%20if%20you're%20still%20getting%20that%20verification%20message.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CI%3EFawkes%20(they%2Fthem)%3CBR%20%2F%3EProgram%20Manager%20%26amp%3B%20Community%20Manager%20-%20Microsoft%20Edge%3CI%3E%3C%2FI%3E%3C%2FI%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1579634%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20Dev%20channel%20not%20syncing%20on%20macOS%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1579634%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F484598%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40fawkes%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20just%20tried%20to%20sync%20with%20Dev%20build%2086.0.594.1%20and%20I%20am%20still%20encountering%20the%20same%20problem%20with%20syncing.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1579980%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20Dev%20channel%20not%20syncing%20on%20macOS%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1579980%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F333679%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40techWiz118%3C%2FA%3E%26nbsp%3BGood%20to%20know!%20I'm%20following%20up%20again%20with%20the%20devs%2C%20and%20will%20let%20you%20know%20if%20they%20have%20more%20info%20to%20share.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CI%3EFawkes%20(they%2Fthem)%3CBR%20%2F%3EProgram%20Manager%20%26amp%3B%20Community%20Manager%20-%20Microsoft%20Edge%3CI%3E%3C%2FI%3E%3C%2FI%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Occasional Contributor

I've got the latest Dev build (86.0.587.0) on macOS 10.15.6, and for some reason I can't get browser data syncing to work. I've tried to log out of my account and log back in, and it gives me this

 

Screen Shot 2020-07-28 at 4.31.36 PM.png

I get this every time I try to log in. I've even reset browser settings and uninstalled Edge altogether (even removing browser data and reinstalling).

 

Is anyone else experiencing this issue?

6 Replies
Highlighted

@techWiz118 

Hi there, you are welcome to the Microsoft Edge Insider Community Hub!

 

Thanks for reporting here. I would recommend you to send feedback about this bug through the in-app feedback tool in Microsoft Edge (Alt+Shift+I) with the diagnostics attached in order to help the Microsoft Edge dev team to resolve your issue as soon as possible.

Highlighted

@ShaunakSawantI've sent feedback and I still have not heard back from anyone. I've just downloaded the Beta channel for macOS and I do not have any issues with syncing from my account on that channel. I don't know why I can't sync on the Dev channel.

Highlighted

@techWiz118 

Tagging @fawkes, our community manager to further look into this issue.

Highlighted

Good news: the team logged this as a bug and has been working on it. I just took another look, and it seems like it's been fixed! @techWiz118, please give it a try again and let me know if you're still getting that verification message.

 

Fawkes (they/them)
Program Manager & Community Manager - Microsoft Edge

Highlighted

@fawkes I just tried to sync with Dev build 86.0.594.1 and I am still encountering the same problem with syncing. 

Highlighted

@techWiz118 Good to know! I'm following up again with the devs, and will let you know if they have more info to share.

 

Fawkes (they/them)
Program Manager & Community Manager - Microsoft Edge